Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A magyarok fele sem spórol a nyaralásra – mert nincs miből

10perc.hu
2023. 06. 27.
A magyarok fele sem spórol a nyaralásra – mert nincs miből

Tíz magyarból négy spórol nyaralásra, közülük minden harmadik fél éve erre a kikapcsolódásra gyűjt.

A Cofidis Hitel Monitor legfrissebb reprezentatív kutatásából kiderült, hogy a magyarok 47 százaléka szerint az elmúlt egy évben gyakrabban fordult elő vele valamilyen anyagi nehézség. Mínuszba került a bankszámlán, késett a számlák befizetésével, kölcsön kellett kérnie a hónap végén, vagy hozzá kellett nyúlnia a megtakarításaihoz.

Nem véletlen, hogy jelentősen csökken azok száma, amik nyaralni mehetnek idén. Ugyanis a külföldi utak esetén átlagosan 490 ezer, belföldinél 250 ezer forintos összköltséggel számolhat mindenki. A felmérés szerint a magyarok közül tízből négyen spórolnak a nyaralásra, az utazást tervezők harmada pedig több mint fél éve gyűjt.


A külföldi utak esetén átlagosan 490 ezer, belföldinél 250 ezer forintos összköltséggel számolhat mindenki     Fotó: Freepik


Bármilyen hihetetlen, de a magyarok mindössze 32 százaléka tervez idén nyaralást. A kikapcsolódás a válaszadók több mint felének (57 százalék) nagyobb anyagi terhet jelent, mint korábban. Azonban sokaknak így is nagyon fontos az utazás, nem akarnak lemondani róla, ezért a magyarok 38 százaléka gyűjt külön erre a célra. A felmérés szerint 15 százalékuk úgy tervezi, hogy az idei nagyobb pihenés költségeit részben vagy egészében pénzintézeti hitelből vagy a rokonoktól kapott kölcsönből fedezi.

A felmérés szerint az utazók 60 százaléka előre behatárolja a teljes, nyaralásra fordítható összeget, 35 százalékuk még az egy napra jutó költőpénzt is. A kiegészítő szolgáltatásokra, mint az utas- és poggyászbiztosítás, a külföldre utazók fele gondol előre, és csaknem ugyanennyien kiváltják az Európai Egészségbiztosítási Kártyát.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Utazás

További cikkek