Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Éjszakázz a rendőrségen – most büntetlenül megteheted

10perc.hu
2023. 06. 20.
Éjszakázz a rendőrségen – most büntetlenül megteheted

Megnyílnak a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ kapui a Múzeumok éjszakáján akár két napot is eltölthetsz az épületben.

A Múzeumok éjszakáján megnyílnak a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ kapui, a látogatók előtt életre kelnek a máskor kordonnal elkerített helyszínek, és a Rendőrpalotában olyan helyekre is eljuthatnak, amelyek a mindennapokban nem látogathatóak. Idén a regisztrált látogatók betekintést nyerhetnek a rendőri munka egy-egy mozzanatába is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra hívta az érdeklődőket, éjszakázzanak a rendőrségen, töltsék a Teve utcában a Múzeumok éjszakáját. A Rendőrségi Igazgatási Központban június 24-én 19 órától június 25-én 2 óráig várják a látogatókat.

Az érdeklődők belülről is megnézhetik a Rendőrpalotát, és betekintést nyerhetnek a Tevékenység-irányítási Központ munkájába, ahol a segélyhívásokat fogadók dolgoznak. Az épületbejárás során különleges, érdekes információkat is megosztanak az épületről.



Előzetes regisztráció nélkül megnézheti bárki, hogy anno milyen autóval és motorral közlekedtek a rendőrök, kipróbálhatja a rendőrség által használt balesetmegelőzési szimulátort, a legkisebbek pedig izgalmas nyomozójátékban vehetnek részt.

A Múzeumok éjszakáján regisztrációt követően az érdeklődők megismerkedhetnek a poligráffal is, és bemutatják a rendőrök azt is, milyen a gyakorlatban a "felismerésre bemutatás". Lesz bemutató is a lőtéren és rabosítási fotók is készülhetnek.

Főkép forrása:
BRFK
Címkék:
#Rendőrség

További cikkek