391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Taroltak a magyar borok a Berliner Wine Trophy-n

10perc.hu
2023. 03. 19.

Négy kategóriában összesen 174 tétel lett aranyérmes és 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte.

A Berliner Wine Trophy 2004 óta az OIV (International Organisation of Vine and Wine) által patronált borversenyek tagja és mára a szervezet és a világ legnagyobb mintaszámú, valamint Németország legjelentősebb borversenyévé vált. Az év során két fordulóban összesen már több mint 15 ezer minta kerül elbírálásra, melyek 40 országból érkeztek.

A Pénzcentrum most kiszúrta, hogy nemrég zárult a 2022-es tételek kiértékelése, amelyen négy kategóriában – vörös (76), fehér (90), rozé (11), és blanc de blanc (3) – összesen 180 tétel lett aranyérmes, amelyből 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte.

A Grand Gold minősítést a következők borászatok termékei érdemelték ki:

Az aranyérmes tételek között pedig olyan nagyágyúk szerepelnek, mint az Ostoros, a Takler, a Bolyki, a Gere, a Koch, a Dúzsi, a Figula, a Laposa, a Vylyan, és még sorolhatnák a legismertebb magyar borászatokat. A hazai borászati kultúra nemzetközi térnyerését viszont mi sem mutatja jobban, hogy akadnak kisebb pincészetek is szép számmal a díjazottak között.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek