390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Mindent az egyenjogúságért! Női pilótákat képez az egyik fapados

10perc.hu
2023. 03. 08.
Mindent az egyenjogúságért! Női pilótákat képez az egyik fapados

A Wizz Air kadétprogramot indított azon 18. életévüket betöltött hölgyek számára, akik kizárólag pilótaként szeretnék leélni az életüket.

Tudja, hogy hány női pilóta repked a világban? Nos, világszerte a kereskedelmi járatok pilótáinak mindössze 5 százaléka nő, és az egyik legismertebb fapados társaság úgy döntött, szeretne javítani az arányokon. A Wizz Air kadétprogramot indított azon 18. életévüket betöltött hölgyek számára.

A "She Can Fly" pilótaakadémiai program egyedülálló, egyszerű és pénzügyileg is kedvező lehetőséget biztosít azoknak, akik a Wizz Air kereskedelmi járatainak pilótái szeretnének lenni. A képzési program - amelyre pilótatapasztalat nélküli jelentkezőket is várnak - 18 hónapig tart, és a magyarországi Trener Flight Academy együttműködésével zajlik.

A kadétok számára a tanfolyam pénzdíjas, a kezdetén 800 eurót kell befizetniük, a fennmaradó 60 668 eurót a Wizz Air előlegezi meg, amennyiben a jelentkező a képzés ötödik hónapját követően megfelel az előírt követelményeknek. A tandíj összegét a kadétok a sikeres pilótavizsga után hat év alatt, egyenlő részletekben fizethetik vissza.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek