Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Fűtésköltség: egy-egy háziorvosi praxis rezsiköltségei akár a 10-15-szörösére emelkedhetnek

10perc.hu
2022. 10. 19.
Fűtésköltség: egy-egy háziorvosi praxis rezsiköltségei akár a 10-15-szörösére emelkedhetnek

A Háziorvosok Online Szervezete szerint legalább 3000 olyan háziorvosi praxis van ma Magyarországon, mely piaci áron kapja az energiát.

Tényleg lassan mindenhova begyűrűzik az energiaárak elszabadulásának köszönhető hatalmas költségnövekedés, aminek köszönhetően egyre több ágazatban jelentik be, nem tudják kifizetni majd a megemelkedett rezsiszámlákat.

A háziorvosi praxisok fele kerülhet bajba, ha nem kap önkormányzati segítséget – számolt be az RTL Híradója. Egy budapesti rendelőnek októberben például több mint 17-szeresére nő a fűtési költsége tavaly áprilishoz képest.

Tavaly a távhőért egy évre bruttó 285 ezer forintot fizettek, ez idén több mint 1,2 millió forinttal többe kerül, vagyis összesen több mint másfél millió forintot kell fizetniük. Jövőre várhatóan még tovább emelkednek a költségek.


A háziorvosi praxisok fele kerülhet bajba, ha nem kap önkormányzati segítséget      Fotó: freepik.com


A Háziorvosok Online Szervezete az ATV Híradónak kijelentette, hogy a magyarországi háziorvosi rendelők fele kerülhet hasonló helyzetbe. 3000 olyan praxis van ugyanis az országban, amely saját pénzből gazdálkodik, és piaci áron kapja az energiát.

Állításuk szerint képtelenek lesznek kigazdálkodni a rezsit, hiszen nagyjából 10-15-szörös rezsinövekedéssel számolnak. Ez pedig egy-egy praxis esetében akár 700-800 ezer forintos költségnövekedést is jelenthet havonta.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek