388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Így változtass az étrendeden, ha nem akarsz beteg lenni

10perc.hu
2022. 01. 15.
Így változtass az étrendeden, ha nem akarsz beteg lenni

A leggyakrabban az étvágytalanság, a fáradékonyság az álmosság és a hányinger utalhat valamilyen vitaminhiányra.

A vitaminok nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, a téli időszakban pedig kiemelten fontosak. A téli hideg időszakban a leggyakoribbak a náthás és az influenzás megbetegedések, a koronavírus-járványról nem is beszélve. A szervezetünknek ilyenkor nagyobb mennyiségben van szüksége vitaminokra és ásványi anyagokra.

Herceg Olga dietetikus a 10perc.hu-nak elmondta, a téli időjárás nemcsak a szervezetünket, hanem a külsőnket is megviselheti. Ilyenkor kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, jóval kevesebb jut a napból, ami miatt D-vitamin-hiány is kialakulhat.

A vitaminhiány tünetei attól függnek, hogy pontosan milyen vitamincsoport hiányzik a szervezetükben. A leggyakrabban az étvágytalanság, a fáradékonyság az álmosság és a hányinger utalhat valamilyen vitaminhiányra a szakember szerint.



A dietetikus kijelentette, a legoptimálisabb megoldás az étkezés javítása. Fontos, hogy a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat első sorban az étellel kapjuk meg, mivel az ételből sajátítja el szervezetünk a legkönnyebben a vitaminokat.

„Első tipp, hogy étrendünknek tartalmaznia kell elegendő zöldséget, gyümölcsöt, tojást halat és húst. Második tipp, hogy a tejtermékből preferáljuk a zsírosabb termékeket, mint például a kemény sajt. Harmadik tipp, hogy a vitaminhiányt mindig szakorvos kezelje, ezért feltétlenül konzultáljunk az orvosunkkal, ha bármelyik tünetet tapasztaljuk” – tette hozzá Herceg Olga.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Étrend

További cikkek