Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A zene felé fordultak az emberek a bezártság miatt

10perc.hu
2022. 01. 04.
A zene felé fordultak az emberek a bezártság miatt

Az elmúlt két esztendőben a gitártermékek értékesítése kiemelkedően emelkedett, de erős növekedést tapasztaltak a stúdiótechnikában is.

2020 emberemlékezet óta a hangszergyártók- és kereskedők legjobb éve volt, amit az előzetes várakozások szerint 2021 még felül is múlhat. Csámpai Károly, a Mezzoforte Hangszeráruház ügyvezetője a 10perc.hu érdeklődésére elárulta, a koronavírus-járvány kirobbanása óta a gitártermékek értékesítése kiemelkedően emelkedett, de erős növekedést tapasztaltak a stúdiótechnikában is.

„Úgy látszik ez az a termékkör, aminek a beszerzését az emberek idő hiányában korábban a leginkább halogatták, a bezártság miatt viszont tudták pótolni az elmaradást. Az elmúlt időszak a stúdiótechnikában is erősödést hozott, amit nemcsak a zenészek kerestek, akik otthon szerették volna játékukat rögzíteni, hanem a podcasterek, youtuberek és marketingesek is, akiknek szintén több szabadidejük maradt felvételeket készíteni” – magyarázta Csámpai Károly.



Úgy véli a szakember, sokan egyszerűen hazavitték a zenélést, sokan vásároltak például halk, elektromos dobfelszerelést, elektromos zongorát vagy éppen klasszikus hangszereket, mint például a hegedű. Tisztán látszik továbbá, hogy a bezártságban az emberek egy része új hobbit keresett, megváltoztak a szokásaik és ezért elkezdtek zenélni, ez segítette át őket a példátlanul nehéz időszakon.

Mivel bezártak a klubok, nem lehetett fesztiválokat rendezni, sorra maradtak el a koncertek, a hangtechnika és hangosítás iránti érdeklődés is egyenesen arányosan csökkent. Ugyanakkor a hangrögzítés sokaknak lett fontos, megszaporodtak az otthoni hangstúdiók és az online videomeetinghez is fontos volt a jobb hangminőség, illetve a hitelesség, professzionalizmust sugalló, jó minőségben megszólaló és mutatós eszközök használata.



Az eredményeket összegezve Csámpai Károly elmondta, a hangszergyártóknak és -kereskedőknek a legjobb éve volt a tavalyi, az eladások 30 százalékkal nőttek, amire 2021-ben sikerült még körülbelül 8 százalékot ráhúzni, bár mivel a termékek ára kb. ugyanennyit nőtt, ez nem annyira növekedést jelöl, mint inkább a 2020-as év forgalmának a megismétlését, korrigálva az áremelkedéssel.

Főkép forrása:
freepik.com
Címkék:
#Zene

További cikkek