392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Valentin-nap: minden nehézség ellenére boldog az emberiség döntő többsége

10perc.hu
2023. 02. 14.
Valentin-nap: minden nehézség ellenére boldog az emberiség döntő többsége

Az Ipsos 32 ország felnőtt lakosságának bevonásával végezte el a kutatást, összesen 22.508 fős mintán.

A szerelem világnapja alkalmából elvégzett boldogságkutatás eredményei azt mutatják, hogy globális szinten ötből négy házas vagy párkapcsolatban élő lakos érzi boldognak magát. A holland, indonéz, argentin és kínai lakosok tapasztalják leginkább a feléjük áradó szeretetet kapcsolatukban.



Az Ipsos 32 ország felnőtt lakosságának bevonásával végezte el a kutatást, összesen 22.508 fős mintán. Az eredmények közül kiemelendő, hogy

  • a házasság boldogít,
  • a női és férfi nem által érzett szeretet szintjében nincs jelentős eltérés,
  • a jobb életkörülmények a szerelmi életre is pozitív hatással vannak, továbbá
  • a boomer generáció az, amely a legnagyobb boldogságról tanúskodik.

Az összes felnőtt körében összesen 63% nyilatkozott úgy, hogy elégedett romantikus vagy szexuális életével, míg feleannyian (30%) voltak e kérdésben borúlátóak . A kínai (79%), indonéz (75%) és thaiföldi (75%) felnőttek a legelégedettebbek a szexuális életükkel, míg a japánok (34%) és a dél-koreaiak (44%) a legkevésbé. Bármilyen furcsán hangzik, de a házasok vagy élettársi kapcsolatban élők (75%) sokkal jobbnak tartják a szerelmi életüket, mint a szinglik (54%).



A magas jövedelműek (87%) és a felsőfokú végzettségűek (86%) nagyobb mértékben elégedettek a párjukkal vagy házastársukkal való kapcsolatukkal, mint a közepes és alacsony jövedelmű háztartásokból származók (82% és 80%). rendre) és a közép- vagy alacsonyabb iskolai végzettségűek (szintén 82%, illetve 80%).

 Ugyanakkor nincs jelentős különbség abban, hogy a férfiak és a nők mennyire elégedettek szerelmi életükkel. A férfiak és a nők közel azonos mértékben elégedettek házastársukkal vagy partnerükkel (85% a férfiaknál és 83% a nőknél), a romantikus vagy szexuális életükkel (63% mindkettővel), és azzal, hogy mennyire érzik magukat. szeretett (75% a férfiak és 76% a nők).


Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek