393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Trendi a frizurád? Akkor így kéne kinézned a mesterséges intelligencia szerint

10perc.hu
2023. 04. 28.
Trendi a frizurád? Akkor így kéne kinézned a mesterséges intelligencia szerint

A ChatGPT szerint jelenleg a bob, a pixie, a tépett frizura és a frufru a trendi frizurák.

Megkérte a mesterfodrász a mesterséges intelligenciát, hogy készítsen képet a legnépszerűbb frizurákról. Szuggesztív, azonban néhány kivételtől eltekintve a valóságban nem megvalósítható, vagy nem esztétikus frizura képek születtek. A mesterséges intelligencia még nem egy hairstylist. Ismerje meg a „munkáit”.

„Kíváncsivá tettek a mesterséges intelligenciáról szóló történetek, ezért egy este a vezető fodrászunkkal leültünk a ChatGPT elé és megkérdeztük a legnépszerűbb frizurákról, majd a válaszok alapján képeket készítettünk a DALL-E képgenerátor segítségével. Látva az eredményeket, nem akartunk hinni a szemünknek” – idézi fel Török Tamás, az Angerer Fodrászat alapítója.

A ChatGPT válasza szerint jelenleg a bob, a pixie, a tépett frizura és a frufru a trendi frizurák. Azt „hozzátette”, hogy nincs hozzáférése valós idejű képekhez, ezért nem ismeri a legújabb frizuratrendeket.

„A felsorolt frizurák örök trendek, ezekben nem is téved nagyot a mesterséges intelligencia. De a képeken látható frizurák a valóságban többnyire nem megvalósíthatók, vagy nem esztétikusak a javasolt színkombinációk. Nagyon sok szempont van, amit egy frizura elkészítésénél figyelembe kell venni, mint például a haj adottsága, a frizura fenntarthatósága, életkor, munkahely, stílus és még sorolhatnánk” - mondta Vass Edina mesterfodrász.



A bob frizura

A fazont sikerült eltalálnia a mesterséges intelligenciának, azonban mindkettő kicsit divatjamúlt. Mostanában inkább a rövidebb, áll alá érő fazon megy, frufruval vagy anélkül. Az első képen a frizura összességében jó, de kicsit paróka hatást kelt, mintha műszálból állna. A forma viselhető, a szín viszont nehezen kezelhető és nem pénztárca barát.



A frufru

A frufru esetében készültek a legélethűbb kép. Egy viselhető, hétköznapi frizurát láthatunk, egy ódivatú, kicsit otthoni kontárkodásra emlékeztető frufruval. A valóságban inkább a lazább, pár szálas frufruk népszerűek, mint a shag, a butterfly vagy a jóval rövidebb frufru, amit mulletnek hívnak.



A pixie

Kifejezetten jól sikerült, modern és fiatalos a szín és a forma tekintetében is, bár idén a hosszított, nőiesebb fazon a trend, de a rövid hajúak körében ez még mindig népszerű. A kék hajszín elég merész, de fiatalok körében ez is gyakori, fesztivál hajnak is szokták kérni.



A tépett

Egy félhosszú, hullámos, tépett, átmenetes frizura készült, trendi oldalválasztékkal. Göndör hajhoz remek választás, bár a képen inkább már túl kócos. A mindennapokban kevesebbet törődnek a hajukkal az emberek, így most egy ilyen könnyen kezelhető, természetes forma természetes színekkel abszolút elfogadható. Nem is rossz egy mesterséges intelligenciához képest.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek