393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Akarsz tízezreket spórolni? Ha igen, már most foglald le gyermeked táborozási lehetőségét

10perc.hu
2023. 02. 15.
Akarsz tízezreket spórolni? Ha igen, már most foglald le gyermeked táborozási lehetőségét

A jelen állás szerint átlagosan 10-20 százalék közötti áremeléssel kalkulálhatnak a családok az idei esztendőben.

Tizenegy hetes lesz idén a vakáció, azaz közel három hónapra kell megoldani a csemeték felügyeletét. A tábori kínálat már most is hatalmas, van bőven miből választani, de idén az emelkedő árak miatt kiemelten fontos, hogy korán foglaljanak táborhelyet a szülők gyermekeiknek. Elindult az előfoglalási szezon a nyárra.

Az idei évben a június 16-ai napot várhatják a gyerekek visszaszámolva, ugyanis ekkor kezdődik a 11 hetes nyári szünet. A diákok által nagyon várt vakáció egyben öröm a kicsiknek, egyben feladat a szülőknek: meg kell oldani a közel három hónapos időszakra a gyermekek felügyeletét.

„Kézenfekvő megoldás, hogy táboroztassuk a lurkókat, egyre több család él ezzel a lehetőséggel, tavaly 225 ezer gyermek táborozott legalább egy hetet a vakációban. Ennek a rekord részvételnek a megdöntésére is szükség lenne idén, ugyanis egyre több szülőtől halljuk, hogy a munkáltatók nem tudnak hosszabb szabadságot kiadni a nyárra" – állítja Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.


A kínálat már most is hatalmas, több mint 200 táborturnus közül választhatnak a szülők     Fotó: amerikaitaborok.hu


Sajnos az infláció és az emelkedő megélhetési költségek miatt nem annyira egyszerű szülői feladat a nyári időszak tervezése, de szükséges az előre gondolkodás, a nyári szünet kezdete előtt már jellemzően csak a drágább táborokban marad hely, így azon családoknál, akiknél az anyagi megfontolások is fontosak, érdemes előre gondolkodni.

A táboroztatók helyzete sem könnyű, ugyanis már most előre kell látniuk, hogy miként alakulnak a költségeik a nyári időszakra. A helyzet pozitívuma, hogy a nyári szünet ideje alatt a táborok rezsiköltségei közül a fűtés nem mérvadó, viszont akár az áram, akár a gyerekek étkezése, akár a bérleti díjak, állatkerti, múzeumi vagy strandbelépők díjai növekedtek, az alapanyagigényes vakációs lehetőségek költségeiről nem is beszélve.


Átlagosan tíz-húsz százalék közötti áremeléssel kalkulálhatnak a családok az idei esztendőben    Fotó: Freepik


„A jelen állás szerint átlagosan tíz-húsz százalék közötti áremeléssel kalkulálhatnak a családok az idei esztendőben. A jó hír, hogy az emelkedés egy része, egyes táboroknál az egésze megspórolható, ha a szülők korán foglalnak tábort! Ennek oka, hogy a legtöbb vakációs lehetőséget előfoglalási kedvezménnyel hirdetik meg, ami az alapár öt-tíz, esetenként tizenöt százalékos mérséklését jelenti" – mondta Tóth Béla.

 A kínálat már most is hatalmas, több mint 200 táborturnus közül választhatnak a szülők a Táborfigyelőn, elérhető tanyás gazda tábor, görkorcsolyatábor, robotikatábor, de a kaland, filmes, kézműves és sport témákból is lehet választani, továbbá akad kiképzőtábor, dróntábor, horgásztábor is.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek