Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Átláthatóbbá teszi számláit az MVM

10perc.hu
2024. 08. 02.
Átláthatóbbá teszi számláit az MVM

Könnyebben értelmezhetővé alakította át számlakezelését az MVM.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. bejelentette, hogy augusztus 1-jétől automatikusan módosítja és minden napra rögzíti a rezsicsökkentett árú kedvezményes földgázmennyiséget. Az új rendszer a diktáláson alapuló, hőmérsékletfüggő havi számlázás és az éves leolvasást követő elszámolások esetében is alkalmazásra kerül. Az MVM az ügyfelek visszajelzései alapján egyszerűsítette és tervezhetőbbé tette a kedvezménykiosztás módszerét - közölte a 24.hu.

A változás nem befolyásolja a kedvezményes évre vonatkozó rezsicsökkentett mennyiség mértékét, azt az MVM változatlan feltételekkel és áron biztosítja egy újabb egyéves időszakra. Az új rendszer egységes lesz, függetlenül attól, hogy az ügyfél csak fűtésre, vagy fűtésre és főzésre, illetve vízmelegítésre is használja a földgázt. A kedvezmény mértéke minden napra előre rögzített lesz, így nem függ a tényleges hőmérséklettől.

A kedvezményes mennyiség kiosztása alkalmazkodik a fűtési szezonhoz és a felhasználás ritmusához, hiszen a rezsicsökkentett gázmennyiség télen magasabb, nyáron alacsonyabb lesz. Az adott számlában elszámolt időszakon belül figyelembe kell venni, hogy melyik hónapból hány nap szerepel az elszámolásban, így lehet meghatározni a napi kedvezményes mennyiségek összegét.

Ha az ügyfél az adott elszámolási időszak előtt nem használta fel a biztosított rezsicsökkentett árú gázmennyiséget, azt a megtakarítást az első lehetséges alkalommal felhasználják az adott időszak magasabb fogyasztásának részben vagy egészében a kedvezményes áron való elszámolására.

Az augusztus 1-je előtti fogyasztás esetén, ami még az előző kedvezményes évben volt, a korábban érvényes, tényleges napi hőmérsékleten alapuló jelleggörbe alapján osztják el a kedvezményt.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek