Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Lendületesen erősödik a szolgáltatóipari aktivitás az Egyesült Államokban

Forrás: MTI
2020. 10. 05.
Lendületesen erősödik a szolgáltatóipari aktivitás az Egyesült Államokban

Szeptemberben lényegesen javult a szolgáltatóipari aktivitás az Egyesült Államokban az ISM kutatóintézet beszerzésimenedzser-indexének a tanúsága szerint.

Az ISM a londoni Markit kutatóintézet módszeréhez képest más módszert alkalmazva méri fel a gazdasági szereplők aktivitását és teljesítményét. "Szolgáltatóipari" indexe valójában a nem-feldolgozóipari tevékenységeket öleli fel, így magában foglalja például az építőipart is.

Az amerikai ISM gazdaságkutató intézet nem-feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a várt csökkenés helyett emelkedett szeptemberben az előző havihoz képest. A szolgáltatóipari BMI mutató eszerint 57,8 pontra emelkedett szeptemberben az augusztusi 56,9 pontról, az elemzők által várt csökkenés, 56,3 pont helyett.

Az index elemein belül az új megrendelések beérkezése 61,5 pontra emelkedett az augusztusi 56,8 pontról. A megrendelésállomány ezzel összefüggésben az előző havinál kevésbé csökkent szeptemberben mint augusztusban, az mutató 48,8 pontra emelkedett 45,8 pontról. A foglalkoztatás pedig csökkenésből növekedésbe váltott, szeptemberben 51,8 pont lett az augusztusi 47,9 pont után.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését tükrözi, írja az MTI. 

Főkép forrása:
freepick.com

További cikkek