Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

5 ok, amiért már ősz elején érdemes elkezdeni a rendszeres testmozgást

10perc.hu
2024. 09. 06.
5 ok, amiért már ősz elején érdemes elkezdeni a rendszeres testmozgást

Az ősz ideális a mozgás újrakezdésére: friss lendület, jó idő és új szokások kialakítása a tél előtt, a jobb egészségért.  

Az ősz remek alkalom a mozgás újrakezdésére, különösen, ha a nyári kánikulában kissé ellustultunk. A GymBeam szakértői szerint az új évszak friss energiát hoz magával, és kiváló lehetőség arra, hogy új lendületet vegyünk - közölte az Egészségkalauz.

1. Kipihent és lelkes a nyár után
A nyári hónapok után, amikor több pihenésre és élményekre volt lehetőség, friss energiával és elszántsággal vághatunk neki az ősznek. "A testmozgás energiát, akaraterőt és motivációt igényel," emlékeztet a GymBeam szakértője.

2. Rutinos szeptember
Szeptember ideális időszak az új rutinok kialakítására, hiszen mindenki visszatér a megszokott kerékvágásba. Ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy személyi edzésre fizessünk be, vagy saját edzéstervet alakítsunk ki.

3. Kihasználhatja a jó időt
Az indián nyár enyhébb időjárása ideális szabadtéri sportokhoz, mint a futás, biciklizés vagy túrázás. Ráadásul ez az időszak arra is remek, hogy hetente néhányszor kerékpárral vagy kocogva járjunk munkába.

4. Jó szokások még a tél előtt
Az ősz folyamán kialakított rendszeres testmozgás segít abban, hogy a tél hidegebb napjaiban is megmaradjon a motivációnk. "A rendszeres fizikai aktivitás endorfint termel, ami bizonyítottan csökkenti a stresszt," emeli ki a szakértő.

5. Az újév lehet a cél az alapvonal helyett
Mennyivel jobb érzés lesz az Újévet úgy köszönteni, hogy már kialakítottuk az egészséges szokásainkat! Miközben mindenki más még csak akkor fog hozzá az újévi fogadalmakhoz, mi már fittek és energikusak leszünk.

A GymBeam szakértője szerint fontos, hogy ne érezzünk bűntudatot a nyári lazítás miatt. Inkább álljunk át pozitív gondolkodásra, tűzzünk ki reális célokat, és kezdjük el fokozatosan visszaállítani a rendszeres testmozgást.

Címkék:
#Egészség

További cikkek