Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Ritka halálos betegség sújtott le Amerikában

10perc.hu
2024. 08. 29.
Ritka halálos betegség sújtott le Amerikában

Az Egyesült Államokban egy New Hampshire-i lakos halálát okozta a ritka keleti ló-encephalitis (EEE) vírus, amelyet szúnyogok terjesztenek.

Az Egyesült Államokban egy New Hampshire-i lakos halálát okozta a ritka és halálos keleti ló-encephalitis (EEE) vírus, amelyet szúnyogok terjesztenekszámolt be róla a 24.hu.

A fertőzött személyt kórházba szállították, de életét nem tudták megmenteni. Az EEE vírus jelenleg csak ritkán fordul elő az országban, ám a szakértők figyelmeztetnek, hogy a klímaváltozás hatására a vírus elterjedése növekedhet. 

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) szerint az EEE vírus komoly tüneteket okoz, mint láz, fejfájás, hányás, rohamok, valamint súlyos idegrendszeri problémák, például agyhártyagyulladás és agyvelőgyulladás.

A fertőzöttek körülbelül 30%-a meghal, és a túlélők jelentős részénél maradandó károsodás lép fel. Jelenleg sem vakcina, sem gyógymód nem áll rendelkezésre a betegség ellen, amely leginkább a 15 év alattiakat és az 50 év felettieket fenyegeti.

Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Egészség

További cikkek