Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Megérkezett a jövő fagyija, ami nem olvad el

10perc.hu
2024. 07. 09.
Megérkezett a jövő fagyija, ami nem olvad el

Egy új fagyi fajta készül világszenzációvá válni, amely nem csak hosszabb ideig tartós, de még egészséges is.

A Wisconsini Egyetem élelmiszermérnöke, Cameron Wicks forradalmian új fagyi receptet fejlesztett ki, amely nemcsak hogy megőrzi formáját, hanem egészséges polifenolokat is tartalmaz - szúrta ki a tanulmányt a Qubit cikke

Ezek a polifenolok nem csupán a fagyi állagát javítják, hanem egy speciális hálót képeznek a zsír- és fehérjerészecskék között, megakadályozva ezzel az olvadást.

A kutatások során Wicks különböző mennyiségű polifenolt tesztelt, és megállapította, hogy nagyobb mennyiség esetén akár négy órán keresztül is megőrizheti a fagyi alakját szobahőmérsékleten. A cél az, hogy a fagyi ne csak tovább bírja az olvadást, hanem ízében is változatlan maradjon.

Wicks hangsúlyozza, hogy ezek a polifenolok egészségesebb alternatívát kínálhatnak az állagjavítók helyett, amelyeket általában a fagylaltokhoz adnak. 

Ezek a természetes polifenolok, mint például a zöld tea vagy az áfonya kivonatok, nemcsak hogy tartósabbá teszik a fagyit, de potenciálisan egészségesebbé is.

A kutató szerint ez a fagyi különösen hasznos lehet olyan területeken, ahol korlátozott hűtési lehetőségek vannak. A felfedezés új lehetőségeket teremt a jégkrémipar számára, és remélhetőleg hamarosan elérhető lesz a szélesebb közönség számára is.


Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Kutatás

További cikkek