Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Elkezdődött a szentjánosbogár-rajzás az Alcsúti Arborétumban

10perc.hu
2024. 06. 19.
Elkezdődött a szentjánosbogár-rajzás az Alcsúti Arborétumban

Érdemes kilátogatni az Alcsúti Arborétiumba esténként, a szentjánosborgár-rajzás megfigyelésére.

Varázslatos élményben lehet része mindazoknak, akik június második felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba. A Szent Iván-éj körüli időszakban ugyanis megfigyelhetjük a szentjánosbogarak lenyűgöző táncát - közölte a Greendex.

Az Alcsúti Arborétumban minden este szakvezetéses túrák indulnak, amelyek során a résztvevők megismerkedhetnek e különleges lényekkel és csodálhatják káprázatos fényjátékukat. A túrák során a bogármesterek nemcsak a szentjánosbogarak életmódjáról és párzási szokásairól mesélnek, de érdekességeket is megtudhatunk a fényük eredetéről és funkciójáról.

A túrák 1-1,5 óráig tartanak, és 20.30-kor, 20.45-kor, valamint 21.00-kor indulnak. A gyülekező 20.00-tól kezdődik a Látogatóközpontnál.

A jegyek ára felnőtteknek 3000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2000 Ft, 3 éves kor alatti gyermekek számára pedig ingyenes a belépés. A létszám limitált, ezért a túrákra előzetes regisztráció szükséges a Bogármester weboldalon. A regisztráció során ki kell választani a kívánt túra időpontját és helyszínét, valamint meg kell adni a személyes adatokat. A belépőjegyek online is megvásárolhatók a Bogármester weboldalon, de az arborétum pénztárában is kaphatók a nyitvatartási időn belül (10:00-21:00).


Főkép forrása:
Alcsúti Arborétum (Facebook)

Hirdetés

További cikkek