A hazai gasztronómia legkiemelkedőbb eseményének, a Dining Guide Év Étterme gála díjátadójának ünnepélyes keretek között adott otthont június 3-án, hétfőn este. A rangos elismerést a SALT Budapest étterem érdemelte ki, Tóth Szilárd séf vezetésével, aki következetesen halad a farm-to-table éttermi stílus meghonosításának útján Magyarországon.
A Dining Guide Év Étterme díja az elmúlt évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó éttermeknek jár, a díj odaítélésének feltételrendszere 2024-ben jelentősen átalakult. A korábbi top 10-es lista helyett a zsűri komplexebb szempontok alapján értékeli a jelölteket, kiemelt figyelmet fordítva a fenntarthatóságra és a felelősségteljes működésre - közölte a Sóbors.hu.
A SALT Budapest étterme Tóth Szilárd egyedi gasztronómiai víziója alapján jött létre, aki Északkelet-Magyarország ízeit ötvözi a progresszív konyhatechnikákkal. A "farm-to-table" filozófia jegyében az étterem kizárólag szezonális, helyi alapanyagokból készíti ételeit, kiemelkedő hangsúlyt fektetve a minőségre és a fenntarthatóságra.
A Dining Guide Étteremkalauz elismerése nemcsak a SALT Budapest étterem, hanem az egész magyar gasztronómia számára jelentős elismerésnek számít. A gálaesten a SALT Budapest étterem mellett további díjakat is átadtak a kiemelkedő gasztronómiai szereplőknek. A Restaurant Best Of The Best címet a Stand Étterem, az Év Fenntartható Étterme díjat a Natura Hill Zebegény, az Év Innovatív Konyhája díjat az Onyx Műhely, az Év Alternatív Vendéglátóhelye díjat pedig a Buborék Csopak kapta.