Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Először kapott Michelin-csillagot a taco

10perc.hu
2024. 05. 17.
Először kapott Michelin-csillagot a taco

A döntés Mexikóban, és a világban is ritkaságnak számít.

A mexikóvárosi El Califa de León tacostand nemrégiben történelmi sikert ért el, miután a Michelin-kalauz első tacostandként csillaggal díjazta. Ez nem csak Mexikó számára óriási elismerés, de a gasztronómiai trendek változását is jelzi, miszerint a minőségi street food egyre nagyobb elismerést kap. 

A tacostand 1968 óta üzemel, és Arturo Rivera Martínez szakács 20 éve ugyanazzal a szenvedéllyel süti a friss marhahúsból készült tacókat. A menüben mindössze négyféle taco szerepel, de mindegyik tökéletesen elkészített, és a vendégek rajonganak értük. A tacostand népszerűségének titka a kiváló minőségű alapanyagokban, a hagyományos elkészítési módban és a szenvedélyes hozzáállásban rejlik.

A Michelin-csillag elismerése hatalmas büszkeséggel tölti el Martínez-t, de nem tervezi megváltoztatni a bevált üzleti modellt. "Ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani." - vallja. A csillag valószínűleg még több vendéget vonz majd a tacostandhoz, de a lényeg változatlan marad: a kiváló minőségű street food, ami mosolyt csal az emberek arcára.




Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek