Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Pfizer: egy rákellenes szérum, ami ígéretes eredményeket mutat

10perc.hu
2024. 03. 13.
Pfizer: egy rákellenes szérum, ami ígéretes eredményeket mutat

A Pfizer bejelentette, hogy az Adcetris nevű rákellenes szérumuk egy késői stádiumú vizsgálat során meghosszabbította a leggyakoribb limfómában szenvedő betegek élethosszát. Ez a forradalmi eredmény megerősíti a Pfizer azon törekvését, hogy a Seagen 43 milliárd dolláros felvásárlásával bővítse onkológiai portfólióját.

A New York-i székhelyű gyógyszergyártó tavaly vásárolta fel a Seagent és célzott rákterápiáit. A cél a COVID-19 eladások meredek visszaesésének és a legkelendőbb gyógyszerek generikus konkurenciájának ellensúlyozása volt. A Pfizer tavaly 46 millió dolláros bevételt könyvelt el az Adcetrisből, amelynek amerikai és kanadai forgalmazási jogaival rendelkezik.

A Pfizer bejelentette, hogy az Adcetris jóváhagyásának kiterjesztését tervezi. Amennyiben a kérelem sikeres lesz, a szérum bekerül a Pfizer 25 engedélyezett rákellenes gyógyszert tartalmazó onkológiai portfóliójába - írja a Reuters.

Egy 230 betegen végzett vizsgálat során az Adcetrisből és két másik gyógyszerből álló kombinált terápia statisztikailag szignifikánsan hosszabb túlélést eredményezett a diffúz nagy B-sejtes limfómában szenvedő betegeknél placebóhoz képest. A kombináció javulást mutatott a progressziómentes túlélés mindkét másodlagos vizsgálati céljában is, ami azt jelzi, hogy mennyi idő telik el a betegség súlyosbodásáig.

Főkép forrása:
Pfizer Facebook oldal

További cikkek