Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Egyedi bútorötletek egy modern otthonba (x)

2023. 12. 29.
Szponzorált tartalom
Egyedi bútorötletek egy modern otthonba (x)

A modernitás nem csupán egy méltán kedvelt, manapság határozottan felkapott stílusirányzat, hanem egyfajta szellemiség is egyben.

Mindez hatással lehet mind a közvetlen, mind a közvetett környezetére. Az egyediség pedig, nos, a legjobb, ha fűszerhez hasonlítjuk. Olyan fűszer, ami bárhová is kerül, az biztos, hogy karakterességet hoz magával, ami napjainkban, a tömegmegoldások korában hihetetlenül jelentős érték.

Túlzsúfoltság vagy átláthatóság?
Sokan azt gondolják, hogy attól válik egyedivé a közegük, hogy körbeveszik magukat mindenféle bútorral. Eleinte akár még jól is nézhet ki ez a típusú tobzódás, ám idővel nyomasztóvá, kifejezetten taszítóvá alakulhat.

A lakberendezésben is a kevesebb néha több elv érvényesül, ami megfogadásra érdemes. Így a kanapé a nappaliba önmagában elegendő, megfelelő központi szereplő. Teljesen felesleges, s cseppet sem esztétikus ötlet melléhalmozni egyéb, fekvésre is alkalmas bútordarabot, esetleg ágyat.

A zsúfoltság szűkíti a teret, gyérebbé varázsolja a levegőt, és rettentően kellemetlenné válik viszonylag rövid időn belül. Ellenben a tágasság maga az elegancia és az esztétikum.

A modernitás másik jelszava a hasznosság. Azaz egy bútor akkor igazán telitalálatos, ha funkcionalitásában sem szenved csorbát. Így olyan kanapéban ildomos gondolkodni, ami alváshoz méltó körülményeket biztosít. Bár meglehet, hogy erre a funkciójára soha nem lesz szükség, ettől függetlenül a praktikus jellemvonás adott és bármikor élvezhető.

Mennyiben tartozik mindehhez hozzá az udvar légköre?
Száz százalékban. A kert a belső terek meghosszabbítása. Mint ilyen elengedhetetlen, hogy gondozott külsővel és megannyi praktikus bútorral rendelkezzen. A kerti padok abszolút beleillenek a képbe.

Azon túl, hogy könnyű őket A-ból B-be mozgatni, stabil ülőfelületekként szolgálnak, sőt. Egyes fajták plusz rekesszel is büszkélkednek, amibe belepakolhatóak a kertben használatos eszközök és egyéb kiegészítők.

Ha a bútorok nem zárhatóak el, akkor érdemes vagy fém, vagy rattan alapanyagú alternatívákban gondolkodni, mert ezek bírják a gyűrődést, meg persze az időjárási viszontagságokat.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek