395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Megszüntette a kormány a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálatot! Szerinted igazuk van?

10perc.hu
2023. 11. 15.

Lesznek munkakörök, ahol továbbra is megmarad az egészségügyi vizsgálat, ebben az esetben a munkáltató továbbra is ingyenesen köteles biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat - derült ki egy, a parlamentnek Semjén Zsolt által éjszaka benyújtott törvénymódosítási javaslatból, amely tartalmazza ezt a passzust is. A munkáltatók és a munkavállalók adminisztratív terheinek csökkentése érdekében a munkaköri alkalmasság vizsgálata tekintetében általános jelleggel megszűnik a kötelező orvosi vizsgálat - ezt tartalmazza az éjszaka a parlamentnek a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslat – írta az ATV.

Jogszabály meghatározhat olyan munkaköröket és foglalkozásokat, amikor a továbbiakban is kötelező lesz az orvosi vizsgálat, illetve a jogszabályon túl a munkáltató is előírhatja ugyanezt a saját döntésével. A munkáltató mindkét esetben továbbra is ingyenesen köteles biztosítani a munkavállaló munkaköri alkalmassági vizsgálatát.

A törvényjavaslat indoklásában az áll: “A változó életviszonyok a jogszabályok folyamatos felülvizsgálatát, tartalmának újragondolását igénylik. Az új szabályok megalkotásakor azonban olyan intézkedéseket kell tenni, olyan javaslatokat kell kidolgozni, ami az emberek hétköznapi ügyeinek intézését egyszerűbbé tudják tenni” - írják.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek