Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Imádod a lédús csirkemellet? Mutatjuk az egyetlen trükköt, ami mindig megóvja a kiszáradáskor sütéskor

10perc.hu
2023. 10. 04.
Imádod a lédús csirkemellet? Mutatjuk az egyetlen trükköt, ami mindig megóvja a kiszáradáskor sütéskor

A lédús hús elkészítésének egyik egyszerű módja az, ha egy darab sütőpapírt helyezünk a hús alá és a tetejére.

A csirkemell az egyik legsokoldalúbb hús, amit számos módon elkészíthetünk attól függően, hogy milyen fűszereket vagy szószokat adunk hozzá. Az egyetlen rossz dolog talán, amit elkövethetünk a csirkemellel, ha kiszárítjuk – írta a roadster.hu. Ez akkor fordulhat elő, ha túlságosan sokáig hőkezeljük anélkül, hogy a nedvességet a hús belsejébe zárnánk. Van azonban egy nagyon egyszerű trükk, amivel többé nem kell csalódottan falatoznunk még a natúr csirkemellet sem.

A lédús csirkemellek elkészítésének egyik egyszerű módja az, ha egy darab sütőpapírt helyezünk a hús alá és a tetejére, mielőtt sütni kezdenénk. A sütőpapír ugyanis megakadályozza azt, hogy a csirkemell kiszáradjon.

Szintén jó módszer, ha a befűszerezett csirkemellet belecsomagoljuk a sütőpapírba és sütőben készítjük el. Ha pedig alá még zöldségeket is teszünk, egy csomagban elkészíthetünk egy teljes értékű főételt is. A módszer lehetővé teszi, hogy a hús és a zöldségek a természetes levükben süljenek meg, így sokkal ízesebbek, aromásabbak is lesznek az ételeink.

Sokan hasonló módszert alkalmaznak a csirkemell sütésekor, csak sütőpapír helyet alufóliát használnak. Ennek nagy hátránya azonban, hogy sütés közben beletapadhat a húsba, ezzel szemben a sütőpapírral nem járhatunk így.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek