Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Az ízesített cigit szívod? Már nem sokáig teheted, egy uniós rendelet megtiltja a forgalmazásukat

10perc.hu
2023. 10. 02.
Az ízesített cigit szívod? Már nem sokáig teheted, egy uniós rendelet megtiltja a forgalmazásukat

A raktárakat ugyanakkor 2024 őszéig kell csak kiüríteni, így várhatóan a többségük még nagyjából egy évig megvásárolható lesz a dohányboltokban.

Fontos határidő közeleg - október 23-tól Magyarországon is alkalmazásra kerül az az uniós irányelv, mely tiltja a természetes dohányízt ízesítéssel elfedő hevítéses dohánytermékek forgalmazását. Az október 23-i dátum egyébként már régóta ismert, illetve a tilalomról szóló tiltást szabályzó rendelet is megjelent már július elején.

A rendelet megjelenését követően a 24.hu részletesen foglalkozott a témával - akkori cikkükben azt írták, hogy bár a tiltás már idén életbe lép, a gyakorlatban viszont csak 2024 őszétől tűnhetnek el végleg az érintett termékek a polcokról. A rendelet ugyanis kimondja, hogy egy évig a dohány-kiskereskedelmi ellátó raktárába be lehet szállítani.

Onnan – a véghatáridőig beszállított készlet kimerüléséig – a dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet végző személy részére ki lehet szállítani. A raktárakat tehát csak 2024 őszéig kell kiüríteni, így – noha nem minden korábbi termék lesz elérhető – várhatóan a többségük még nagyjából egy évig megvásárolhatók lesznek a dohányboltokban.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek