Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Egy igazi főnök! Saját fizetése csökkentésével emelte az asszisztensei bérét egy főorvos

10perc.hu
2023. 08. 02.
Egy igazi főnök! Saját fizetése csökkentésével emelte az asszisztensei bérét egy főorvos

Mivel a munkatársai nem kapták meg a béremelést, ezért a saját fizetése rovására kellett emelnie a bérükön, különben félő volt, hogy felmondanak.

Keczéry Attila fővárosi háziorvos a saját fizetését csökkentette annak érdekében, hogy meg tudja emelni az asszisztensei bérét, mert rájuk nem vonatkozik a júliustól érvényes 18 százalékos béremelés – adta hírül az RTL.

A szakdolgozói kamara szerint 9 és fél ezer ember maradt ki az emelésből, azok akik fogorvosi és háziorvosi rendelőkben dolgoznak. A Belügyminisztérium azt felelte a csatorna kérdésére, hogy minden praxis meg fogja kapni a dolgozóik béremeléséhez szükséges pénzt. Keczéry Attila Zuglóban rendel a kollégáival, akikkel naponta száz beteget látnak el.

Az orvos Facebook-oldalán írt arról, hogy mivel a munkatársai nem kapták meg a béremelést, ezért a saját fizetése rovására kellett emelnie a bérükön, különben félő volt, hogy felmondanak. „A könyvelőm kicsit nehezen nézett rám közben, de kigazdálkodtam, hogy megkapják. Nálam két asszisztens dolgozik, de úgy tudták megkapni, hogy én egy kicsit csökkentettem a béremet" – mondta az RTL Híradónak az orvos.

,,A bértámogatási rendszer, ami eddig fixen jött, innen hiányzik most ez a plusz 18 százalék, viszont a praxisfinanszírozási rész évek óta változatlan. Semmit sem követ, se inflációt se rezsiemelkedést" – tette hozzá magyarázatként Keczéry Attila.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek