394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A horvát tengerpart eddig mindent visz – Te hol nyaralsz idén?

10perc.hu
2023. 07. 24.

Horvátország megelőzött minden más úti célt a magyarok körében a nyár eddig eltelt részében, a dobogóra még Olaszország és Görögország fért fel.

Ahogy beköszöntött az iskolai szünet, ismét Horvátország lett a legkedveltebb utazási célpont a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával megkötött utasbiztosítási szerződések adatai alapján: az összes biztosítás 28 százalékát oda igényelték a nyaralók 2023. június 1. és július 19. között.

A kiutazók körében annyira népszerű a délnyugati szomszédunk, hogy a második helyezett Olaszországba fele annyian (14 százalék), a harmadik helyezett Görögországba (9 százalék) pedig harmad annyian utaztak el, illetve fognak hamarosan elutazni, mint Horvátországba.

A téli-tavaszi kedvenc Ausztria ezúttal a negyedik helyre szorult (5 százalék), megelőzve Spanyolországot és Romániát (4-4 százalék). Az egzotikus célországok között – ahová szintén kötöttek június-júliusban utasbiztosítást – feltűnik a karib-tengeri Curacao és Grenada, a kelet-afrikai Tanzánia és Seychelle-szigetek vagy az indiai-óceáni Maldív-szigetek és Indonézia is.

Amint az az összeállításból kiderült, az utak átlagos hossza hétnapos, a legdrágább biztosításért közel 200 ezer, a legolcsóbbért 510 forintot fizettek.

Főkép forrása:
turizmus.com

További cikkek