Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Brutális a drágulás aquaparkokban! Ennyiért csobbanhatunk 2023-ban

10perc.hu
2023. 07. 03.
Brutális a drágulás aquaparkokban! Ennyiért csobbanhatunk 2023-ban

A legolcsóbb aquaparkok többségében volt drágulás, az átlag a 40 százalék, de van, ahol 55 százalékkal is feljebb mentek az árak.

Az idei nyári szezonban rengetegen keresik fel a fürdőket, strandokat. De extra élményekért se kell messzire mennünk, Magyarországon 25 aquapark üzemel gőzerővel, az ország szinte minden pontjáról könnyen elérhető egy ilyen fürdő. A Pénzcentrum összeszedte, mennyit emelkedtek az árak egy év alatt.

A különböző élményelemek a kiépített fürdők megszokott tartozékai, ám ma már a természetes vizeknél működő strandokról sem hiányozhatnak. A csúszdák számát tekintve a tavaly ismét újra megnyitó Aquarena Mogyoród áll az élen 26 csúszdájával, amelyet a zalakarosi és sárvári fürdők követnek 23-23 csúszdájukkal.


Magyarországon 25 aquapark üzemel gőzerővel, az ország szinte minden pontjáról könnyen elérhető egy ilyen fürdő    Fotó: Freepik


Az aquaparkok többségében volt drágulás, az átlag a 40 százalék, de van, ahol 55 százalékkal is feljebb mentek az árak. A legnagyobb emelkedés a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban volt, ahol 55 %-kal drágábbak a belépők: a felnőtjegy 5600, a diák pedig 4800 Ft. A szigetszentmiklósi Oázis Wellness Park viszont csak a diákjegyet emelte: tavaly 2900, míg idén már 3300 forintba kerül a belépő.

Ugyanakkor a legtöbb fürdőbe helyi lakosok mindig élveznek valamilyen kedvezményt, és ne feledjük azt sem, hogy a fürdőbelépőket SZÉP-kártyával is meg lehet vásárolni, jelenleg bármelyik alszámláról.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek