Hamburger, sültkrumpli és frissensültek – a legtöbbször ezt választjuk a gyorséttermekben egy nemrég készült felmérés szerint. A reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek több mint 95 százaléka igényelne változatosabb, tradicionálisabb és egészségesebb ételeket egy gyors étkezésre, akár beülnének egy gyorsétterembe, akár az autós átvételt választanák.
„Reprezentatív felmérést végeztünk, hogy feltérképezzük a gyorséttermi – és főként a „drive trough” - szokásokat. A válaszok alapján kilencven százalék fölött volt azok száma is, akik heti egynél többször nem választanák a tipikus gyorsételeket, ha lenne módjuk mást kérni helyette. Sokan említették a megkérdezés során az egészségesebb ételek iránti igényüket is” - mesélte a felmérést készítő cég, a Pick&Drive ügyvezető igazgatója, Kis Péter.
A felmérést egy új „drive trough” étteremhálózat létrehozása miatt készítette el a cég, ahol az az alapkonceció, hogy változatosabb, tradicionálisabb és egészségesebb választás kínáljanak azoknak, akik útközben szeretnének akár egész napra gyorsan hozzájutni egy ilyen menühöz vagy akár csak reggelit, ebédet vagy vacsorát szeretnének.
Kiderült, már reggelire is többféle variációra lenne igény: többek között bundáskenyeret, tojásételeket és szendvicseket. De a főmenüben például népszerű lenne a marhahúsleves gazdagon, a párolt szarvasmarha burgundi mártással, krokettel, de a lángos, a sushi és a pizza is nagyon előkelő helyen végzett.