Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki idén nyaralna!

10perc.hu
2023. 06. 04.
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki idén nyaralna!

A turisztikai szakértők szerint akár 15-20 százalékkal is többet kell majd költenie annak, aki külföldön nyaralna az idén.

A nyár beköszöntével elkezdődött a nyaralószezon is, azonban a szakértők szerint mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki az idén külföldre szeretne menni nyaralni a családjával. A Fókusznak most magyarok meséltek arról, hogy mennyivel kell többet költeni egy családi nyaralásra, mint egy évvel korábban. Az árak ugyanis akár 15-20 százalékot is emelkedhettek tavaly óta – írta a Pénzcentrum.

Dél-Szicíliában például az augusztus számít kiemelt nyári időszaknak, ekkor érkezik a legtöbb turista. Ekkor emelkednek a legjobban az árak. „Augusztus elején, egy apartman egy hétre, egy 4 fős családnak akár több mint 100 euróba is kerülhet fejenként napi szinten. Ez nagyjából azt jelenti, hogy 800 euróval kerül többe a vakáció egy 4 fős családnak, 2 felnőttel és 2 gyerekkel számolva” – mondta el az ott élő Szalai Nóra.


A turisztikai szakértők szerint akár 15-20 százalékkal is többet kell majd költenie annak, aki külföldön nyaralna az idén     Fotó: Freepik


Szerinte akár 21 százalékkal is többet kell idén fizetni egy nyaralásért, mint tavaly. 2021-hez képest pedig körülbelül 27 százalékkal emelkedtek az árak. Éppen ezért az utazók többsége inkább rövidebb időre megy nyaralni: átlagosan 2-3 nappal rövidítik meg a vakációt, hogy ugyanakkora költségből tudjanak gazdálkodni, mint egy évvel korábban.

Szalai Nórával pedig a szakértők is egyetértenek: Kiss Róbert Richárd turisztikai szakértő szerint is 15-20 százalék körüli átlagosan az áremelés, amit Termes Nóra, az IBUSZ Kft. hálózati és marketing igazgatója is alátámasztott. Ő az áremelést azzal indokolja, hogy mindennek felment az ára az elmúlt egy évben: hiszen drágább lett az üzemanyag, így a repülőjegy is, illetve a kinti szálláshelyeknek is felment az ára.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek