Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Piacra dobták a gombóconként 2,2 millió forintos fagylaltot – Megkóstolnád?

10perc.hu
2023. 05. 22.
Piacra dobták a gombóconként 2,2 millió forintos fagylaltot – Megkóstolnád?

Több évig fejlesztették az édességet, mire piacra dobták a méregdrága, 6400 dollárért megvehető szarvasgombás fagyit.

Nehogy megremegjen a keze: egy gombóc ebből az édességből valószínűleg többe kerül majd, mint amennyit az elmúlt években összesen kiadott fagylaltra – figyelmeztetett a CNN. A japánul fehér éjszakának nevezett fagyasztott desszertért adagonként 880 000 jent (átszámítva nagyjából 2,2 millió forintot) adnak, így hivatalosan is ez a világ legdrágább fagylaltja.

A gyártó – amely több mint másfél év alatt fejlesztette ki a különlegességet – a japán Cellato, amely Albából, a legjobb olasz szarvasgomba-lelőhelyről szerzi be az alapanyagot. Ennek kilója eléri az ötmillió forintot, de ezen kívül van még a fagylaltban ehető aranylevél, kétféle sajt és egy szakékészítéshez használt alapanyag is – számolt be az RTL.

A terméket kiszállítják a vevőknek, akiknek pontosan meghatározott lépéseket kell követniük a tökéletes ízélmény érdekében. A szarvasgombát például maguknak kell belekeverni a krémbe, a fagylaltot pedig hagyni kell kicsit olvadni is. Emellett azt javasolják, hogy a kóstolót szakéval vagy francia fehérborral párosítsák.

Főkép forrása:
Cellato

Hirdetés

További cikkek