Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Az anyaság a legszebb női hivatás!

10perc.hu
2023. 05. 07.
Az anyaság a legszebb női hivatás!

A felmérésben megkérdezettek 68 százaléka gondolja úgy, hogy egy nőnek nem kell lemondania a karrierjéről, az életcéljairól az anyaság és a gyermeknevelés miatt.

A magyarok több mint 80 százaléka úgy gondolja, hogy az anyaság a legszebb női hivatás - közölte a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legújabb reprezentatív felmérése alapján, amelyet anyák napja alkalmából készített. A kutatásból kiderült az is, hogy a magyarok több mint kétharmada szerint egy nőnek nem kell lemondania a karrierjéről az anyaság és a gyermeknevelés miatt, és csaknem ugyanennyien gondolják azt is, hogy a nők számára az anyaság jelenti a kiteljesedést.

Az emberek 74 százaléka szerint egy nőnek fontos a gyermek a teljes élethez, 67 százaléka pedig azzal is egyetért, hogy a nőknek az anyaság jelenti a kiteljesedést. Ezen két állítással egyetértők között nagyobb arányban voltak a gyermekesek, különösen a nagycsaládosok, az idősebb generációk tagjai és a községekben élők.


A nők számára az anyaság jelenti a kiteljesedést     Fotó: Pixabay


A megkérdezettek 68 százaléka gondolja úgy, hogy egy nőnek nem kell lemondania a karrierjéről, az életcéljairól az anyaság és a gyermeknevelés miatt, ezzel az állítással a legidősebbek és a legfiatalabbak egyaránt, nagy arányban értettek egyet.

A válaszadók 61 százaléka szerint az édesanyáknak az otthon és a család fontosabb helyen áll, mint a munka és a karrier. A megkérdezettek mindössze 26 százaléka véli úgy, hogy igazuk van azoknak a nőknek, akik jó szakma vagy állás mellett nem vállalnak több gyermeket.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek