Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Drágulás? Ugyan! Viszik a nyári táborokat, mint a cukrot!

10perc.hu
2023. 04. 12.
Drágulás? Ugyan! Viszik a nyári táborokat, mint a cukrot!

A jelenlegi, előzetes adataink alapján egy napközis tábor átlagára 45 ezer forint lesz, míg 70 ezer forint magasságában lesz az ottalvós táborok átlagos díja.

Az elmúlt időszakban az infláció és az árak emelkedése egyre nagyobb terhet jelentett a családok számára, különösen a nyaralások és a szabadidős tevékenységek területén. Ennek ellenére a Táborfigyelő legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a nyári táborok iránti kereslet továbbra is növekszik.

"A magasabb árak miatt sokan aggódnak, és van is alapja a félelemeknek. A gyerekek étkezése, a bérleti díjak, az állatkerti, múzeumi vagy strandbelépők díjai is növekedtek, az alapanyagigényes vakációs lehetőségek költségeiről nem is beszélve. A jelenlegi, előzetes adataink alapján egy napközis tábor átlagára 45 ezer forint lesz, míg 70 ezer forint magasságában lesz az ottalvós táborok átlagos díja" - mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.


Idén 70 ezer forint magasságában lesz az ottalvós táborok átlagos díja     Fotó: Pixabay      


Azonban a portál szakemberei szerint az árak emelkedése ellenére a nyári táborok iránti kereslet továbbra is erős marad. A szülők továbbra is fontosnak tartják, hogy gyermekeik élményekben gazdag nyarat töltsenek, és a nyári táborok lehetőséget nyújtanak erre.

"Azt látjuk a táborfoglalási adatokon, hogy a jelentkezések dinamikája egyezik a tavalyi rekordévvel, azaz annak ellenére, hogy növekedtek az árak, a családok mégis tudnak tábort foglalni csemetéiknek. Ennek oka lehet, hogy sokan élni szeretnének a jellemzően április közepéig érvényben lévő előfoglalási kedvezményekkel, másrészt a szülők anyagi helyzete erősebb, mint a 2017-es ugyanekkora mértékű áremelések idején" - állítja a Táborfigyelő vezetője.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek