Nem tévedünk sokat, ha azt állítjuk, hogy Popeye igencsak rajongana a spenótos ToTu-s palacsintáért. Ráadásul azon kívül, hogy finom desszert, van egy másik nagy előnye: az elkészítése nagyon egyszerű, így bárki összeütheti, ha szeretné megkóstolni.
Akkor, ha nincs más dolga, kedves Olvasó, lássunk hozzá Popeye palacsintájának elkészítéséhez. Valamennyi hozzávalóját, a spenót kivételével, turmixgépbe téve palacsintatésztává dolgozzuk. Hozzákeverjük a kisebb darabokra vágott spenótot. Kókuszolajjal kikent palacsintasütőben, közepes lángon mindkét oldalán átsütjük. Félretesszük.
A töltelékhez a felforrósított olajban pár percig pirítjuk az összezúzott fokhagymát. Rádobjuk a spenótot. Sózzuk, borsozzuk. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a levelek összeesnek. Hozzákeverjük a citromlével elkevert ToTu krémet. Ha szükséges pár evőkanál vizet is adhatunk hozzá. A palacsintákra kenjük, feltekerjük.
A sonka chipshez vékony szelet szalonnákat sütőpapíros lemezre fektetünk, majd a sütő grill fokozatán 5-8 perc alatt ropogósra sütjük. Tálaláskor a palacsintákat salátaágyra fektetjük, és megszórjuk sonka chips-szel.
Spenótos ToTu-s palacsinta (4 db)
Hozzávalók:
- a spenótos fűszeres palacsintához:
- 10 dkg ToTu Rögös
- 1/2 dl szódavíz
- 1 evőkanál citromlé
- 4 tojás
- 3 evőkanál felolvasztott kókuszolaj
- 2,5 dkg bébispenót
- fél teáskanál só
-
a palacsinta töltelékéhez:
- 1-2 evőkanál kókuszolaj
- 10 dkg bébispenót
- 20 dkg ToTu krém
- 1-2 teáskanál citromlé
- törött bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
a palacsinta sütéséhez:
- diónyi kókuszolaj
a tálaláshoz:
- sonka chips
- saláta