391.63 Ft

367.66 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Hatvanhat éve praktizál az ország legidősebb háziorvosa

10perc.hu
2023. 03. 08.

Édesapjától vette át a praxist és azóta is naponta rendel az idén száz esztendős Körmendi István.

Sokan panaszkodnak, hogy elidősödött a háziorvosi szakma, ugyanis egy felmérés szerint összesen hat, 30 évnél fiatalabb orvos praktizál ma Magyarországon. Nos, hazánk legidősebb háziorvosa, Körmendi István idén tölti be a százat, de még mindig mindennap fogadja és ellátja a betegeit a budai lakásrendelőben.

„Egy nap fölkelni úgy, hogy nincs hasznos teendő? Hát az nekem valami nagyon furcsa dolog lenne” – mondta az ország legidősebb háziorvosa. Körmendi István édesapjától vette át a praxist 66 évvel ezelőtt. Ahogy az RTL Házon kívül műsorának elmesélte, ő még a családok orvosa volt.

Ha hozzá fordult valaki, megpróbálta ő maga ellátni, nem pedig egyből tovább küldeni valamilyen szakorvoshoz. „Ha a kollégák ilyen szemlélettel működnének az alapellátási praxisokban, sokkal kevesebb várakozás lenne a szakrendelőkben” – üzente. Bár látja, hogy az elmúlt hat évtizedben mennyit fejlődött az orvostudomány, elkeserítőnek találja, hogy ennek ellenére borzasztó állapotban van a magyar egészségügy.

„A hatalom, illetve a hatalommal visszaélők súlyos bűne, hogy ilyen minőséget nyújtunk, amilyet. Az miféle lenézése a szakmának, hogy az egészségügynek, ami talán a legfontosabb, annak ne legyen minisztériuma?”– fejtette ki az ország legidősebb háziorvosa.

Főkép forrása:
RTL/Házon kívül

További cikkek