391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Hatvanhat éve praktizál az ország legidősebb háziorvosa

10perc.hu
2023. 03. 08.
Hatvanhat éve praktizál az ország legidősebb háziorvosa

Édesapjától vette át a praxist és azóta is naponta rendel az idén száz esztendős Körmendi István.

Sokan panaszkodnak, hogy elidősödött a háziorvosi szakma, ugyanis egy felmérés szerint összesen hat, 30 évnél fiatalabb orvos praktizál ma Magyarországon. Nos, hazánk legidősebb háziorvosa, Körmendi István idén tölti be a százat, de még mindig mindennap fogadja és ellátja a betegeit a budai lakásrendelőben.

„Egy nap fölkelni úgy, hogy nincs hasznos teendő? Hát az nekem valami nagyon furcsa dolog lenne” – mondta az ország legidősebb háziorvosa. Körmendi István édesapjától vette át a praxist 66 évvel ezelőtt. Ahogy az RTL Házon kívül műsorának elmesélte, ő még a családok orvosa volt.

Ha hozzá fordult valaki, megpróbálta ő maga ellátni, nem pedig egyből tovább küldeni valamilyen szakorvoshoz. „Ha a kollégák ilyen szemlélettel működnének az alapellátási praxisokban, sokkal kevesebb várakozás lenne a szakrendelőkben” – üzente. Bár látja, hogy az elmúlt hat évtizedben mennyit fejlődött az orvostudomány, elkeserítőnek találja, hogy ennek ellenére borzasztó állapotban van a magyar egészségügy.

„A hatalom, illetve a hatalommal visszaélők súlyos bűne, hogy ilyen minőséget nyújtunk, amilyet. Az miféle lenézése a szakmának, hogy az egészségügynek, ami talán a legfontosabb, annak ne legyen minisztériuma?”– fejtette ki az ország legidősebb háziorvosa.

Főkép forrása:
RTL/Házon kívül

További cikkek