Általában kevesen tudják, hogy több olyan élelmiszer is van, amelyeket nem szabad a fagyasztóban tárolni: jobb esetben csak az ízük lesz sokkal rosszabb, de az is előfordulhat, hogy veszélybe sodorják az ember egészségét – írta a FemCafe.
Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszővé válhatnak a leveleik. A szószokat sem szabad lefagyasztani, mert az egyik alapanyaguk, a keményítő miatt könnyedén vizenyőssé válhatnak a fagyasztás után. Ugyanez a szabály érvényes a puddingok esetében is.
A zöldségeket és gyümölcsöket úgy fagyasszuk le, hogy előtte tájékozódjunk arról, milyen lesz a végeredmény Fotó: Pixabay
A krémlevesek azért nem ajánlott a fagyasztóban tartani, mert túlságosan megfagyhatnak vagy megdermedhetnek – a sima levesekkel ellentétben. A szakértők úgy vélik, hogy nem ajánlatos lefagyasztani a nem túl zsíros halakat, a főtt tésztát, a rizst vagy épp a főtt tojásfehérjét sem, de ezek közé sorolható a majonéz is.