393.25 Ft

363.68 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Tudod, mely ételeket nem érdemes lefagyasztani? Mutatjuk

10perc.hu
2023. 02. 10.

Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszővé válhatnak a leveleik.

Általában kevesen tudják, hogy több olyan élelmiszer is van, amelyeket nem szabad a fagyasztóban tárolni: jobb esetben csak az ízük lesz sokkal rosszabb, de az is előfordulhat, hogy veszélybe sodorják az ember egészségét – írta a FemCafe.

Ilyen ételnek számítanak például a leveles zöldségek és saláták: a hideg miatt pépessé és áttetszővé válhatnak a leveleik. A szószokat sem szabad lefagyasztani, mert az egyik alapanyaguk, a keményítő miatt könnyedén vizenyőssé válhatnak a fagyasztás után. Ugyanez a szabály érvényes a puddingok esetében is.


A zöldségeket és gyümölcsöket úgy fagyasszuk le, hogy előtte tájékozódjunk arról, milyen lesz a végeredmény     Fotó: Pixabay


A krémlevesek azért nem ajánlott a fagyasztóban tartani, mert túlságosan megfagyhatnak vagy megdermedhetnek – a sima levesekkel ellentétben. A szakértők úgy vélik, hogy nem ajánlatos lefagyasztani a nem túl zsíros halakat, a főtt tésztát, a rizst vagy épp a főtt tojásfehérjét sem, de ezek közé sorolható a majonéz is.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek