Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Újabb csata vár a kormányra – A pedagógusok után jön az orvosok lázadása!

10perc.hu
2023. 01. 25.
Újabb csata vár a kormányra – A pedagógusok után jön az orvosok lázadása!

A Magyar Orvosi Kamara február 4-én rendkívüli országos küldöttközgyűlést tart, melyen arról is egyeztetni kívánnak, hogy milyen nyomásgyakorlási eszközöket vethetnek be a szakmai és egzisztenciális érdekeik védelmében.

A pedagógusok után egy újabb szakma áll bele keményen az érdekeik védelmében: az orvosok és az egészségügyi dolgozók. Az új egészségügyi törvény és az ágazat átalakítását célzó rendeletek miatt a Magyar Orvosi Kamara szerint az orvosok kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek és sérül az autonómiájuk. A közös és határozott fellépés érdekében a testület február 4-én rendkívüli országos küldöttközgyűlést tart.

A kamara már előzetesen is jelezte aggodalmait az új egészségügyi törvénnyel és a rendeletekkel kapcsolatban, ezt a kormányzati kommunikáció azonban alaptalannak vélte. A most napvilágra került esetekből az derül ki, hogy az orvoskollégákkal olyan szerződéseket irattatnak alá, illetve olyan változások következnek be a munkakörnyezetben, amelyek központosított döntéshozatal alá rendelik az eddig orvosi privilégiumnak tekintett szakmai működéseket - írta az Infostart.

A Magyar Orvosi Kamara arra szólítja fel a tagjait, hogy minél nagyobb létszámban vegyenek részt a rendkívüli küldöttgyűlésen. Megerősítették, hogy többek között arról is egyeztetni kívánnak, hogy milyen nyomásgyakorlási eszközöket vethetnek be a szakmai és egzisztenciális érdekeik védelmében.

További cikkek