388.05 Ft

358.31 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Újabb magyar szenzáció! A valódi futball izgalmát adja vissza a száz százalékig hazai interaktív társasjáték

10perc.hu
2022. 12. 11.
Újabb magyar szenzáció! A valódi futball izgalmát adja vissza a száz százalékig hazai interaktív társasjáték

Legendás jelenetek elevenednek meg a Footballiser tábláján, amelynek végleges változatáig több mint ezer verziót teszteltek az ötletgazdák.

A labdarúgásnak van egy olyan megmagyarázhatatlan ereje, amely időről időre országokon átívelően egységesíti az egész világot. Vitathatatlan, hogy a futball minden sportágnál nagyobb érzelmeket vált ki az emberekből, és hihetetlen közösségépítő hatása van. Ráadásul most emberek százmillióit szegezi képernyő elé a jelenleg is zajló labdarúgó-világbajnokság.

Horváth Miklós átlagos focirajongónak vallja magát, de gyerekkora óta megszállottja volt a társasjátékoknak is. Évekkel ezelőtt született meg benne a gondolat, hogy a világon elsőként meg kellene alkotnia a valódi futball otthoni játékváltozatát, amely gyakorlatilag házhoz viszi a játék interaktivitását.

„Rengeteg jó társasjáték volt már a piacon, sorra jelennek meg az új termékek is, de nem szerettem volna a korábbiakhoz hasonlóval versenybe szállni. Olyasvalamit szerettem volna létrehozni, amit a fiataloktól az idősekig mindenki szívesen játszana, megmozgatja az embereket és másfajta élményt ad, mint egy átlagos társas” – mesélt a kezdetekről.


A Footballisert ketten, de akár hatan is játszhatjuk      Fotó: Footballiser


Már legalább 600-700 teszten voltak túl, mire kialakult egy tematikus, szabályozott rendszer, amit már ki tudtak próbáltatni nemcsak ismerősökkel, hanem idegenekkel is. Létrejött a Footballiser, ami nem egy ücsörgős, sokkal inkább egy kiabálós, gólörömös társasjáték ez.

A Footballisert ketten, de akár hatan is játszhatjuk, a játékidő pedig a résztvevők számától függően 45-90 perc is lehet. A szabályokat nagyon könnyű megtanulni, erről egy mindössze 8-10 perces videó és részletes szabálykönyv gondoskodik.

A játék lényege, hogy a futballpálya összeállítása után fel kell helyezni a játékosokat a kihúzott mérkőzéskártyák alapján különböző, Európa- és világbajnokságokon megtörtént valós szituációk szerint. Majd sikeresen lejátszani azokat szabályosan, gólszerzéssel a pályán.


A játékidő a résztvevők számától függően 45-90 perc is lehet     Fotó: Footballiser


„Ehhez a FIFA-világranglista első 80 helyezett országa közül zászlókat is kell húzni, és így a fociban megszokott sorsolás is részét képezi a játéknak. Mindeközben a végső cél, hogy felépítsünk egy stadiont is, amihez az ügyesség mellett logika is szükséges” – mutatott rá Horváth Miklós.

Az ötletgazda azt is fontosnak tartotta kiemelni, hogy a játékban 3D-nyomtatott elemek formálják meg a focilabdát és a pálya alkatrészeit, illetve egyedi tervezésű, fröccsöntött, gyönyörűen kidolgozott figurák a támadó és védő játékosokat.

Ezek gyakorlatilag LEGO minőségű bábuk, melyek amellett, hogy jól csúsznak, nagyon strapabíróak is. Rengeteg labdát is kipróbáltak a fejlesztések alatt, végül egy olyanra esett a választásuk, amivel kiválóan lehet emelni, passzolni, csavarni és mandinerezni is a tökéletes játékélmény érdekében.

Főkép forrása:
Footballiser

További cikkek