Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Önbizalomhiány miatt kevesebb nő sportol

10perc.hu
2022. 12. 04.
Önbizalomhiány miatt kevesebb nő sportol

Egy korábbi kutatás azt vizsgálta, hogy van-e különbség a női és férfi sportolási hajlam között.

A Preventive Medicine egy új tanulmánya szerint a nők kevesebbet sportolnak, mint az erősebb nem- írja a Colore. A kutatás során 1000 férfi és nő fizikai aktivitását vizsgálták és észrevették, hogy a férfiak átlagosan napi 30 percet végeztek például gyors gyaloglást vagy futást, női tásaik azonban átlagosan csak 18 percet.

Ennek egyik oka az önbizalomhiányban kereshető, mert kevésbé hisznek a nők abban, hogy a testmozgásban felmerülő akadályokat le tudják győzni - mondta Dr. Paul Loprizni, a Belleramire Egyetem adjunktusa.

A kutatók azt is megállapították, hogy az önbizalomhiány a gyerekkorból fakadhat, hiszen a szülők keményebben játszanak a fiú gyermekeikkel, mint lányaikkal. Azt is elárulták, hogy mire érdemes figyelni, és mit kell elfogadnia a nőknek magukban.


Kevésbé hisznek a nők abban, hogy a testmozgásban felmerülő akadályokat le tudják győzni    Fotó: Pixabay


Az egyik ilyen lényegi pont az, nem szabad félni attól, hogy edzés közben nem teljesítenek jól, a szakaszokra bontott edzés is hasznos. Második tanácsuk a céltudatosságra hívja fel a figyelmet, miszerint a mozgást mindig szem előtt érdemes tartani, például lift helyett lépcsők használata.

A sportolás adta előnyöket érdemes figyelembe venni, hiszen csökkenti a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, demencia és Alzheimer-kór kialakulásának lehetőségét.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek