Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Íme, a világ 3 legdrágább étele

10perc.hu
2022. 11. 17.
Íme, a világ 3 legdrágább étele

A legtöbb fogyasztó számára szinte megfizethetetlennek bizonyul például a fehérgyöngy albínó kaviár, melynek kilója legalább 3 és fél millió forint.

Számos étel tartozik a drága fogások közé, mégis néhány kiemelkedik a tömegből. Ezek a legtöbb fogyasztó számára szinte megfizethetetlennek bizonyulnak, aminek oka gyakran a javak ritkaságában és előállításuk nehézségeiben kereshető.

FEHÉR SZARVASGOMBA:

Ez a gombafajta igen speciális körülmények között terem, ami nem kedvez az árának sem. Mivel a föld alatt terem, rálelni sem egyszerű. Kilónkénti ára 2100 dollár körül mozog, ami több mint 800 ezer forintnak felel meg.

FECSKEFÉSZEK LEVES:

Kínában igazán közkedvelt ínyencségnek számít, ami Ázsia sziklás tengerpartjain élő szalangála fecske nyálával összetapasztott fészekből készül. Ez algákból és halakból áll, amelyet húslevessel főznek össze és zöldségekkel ízesítik. A fészek ára 3000dollár/kg, ami 1,2 millió forint/kg jelent.

FEHÉRGYÖNGY ALBÍNÓ KAVIÁR:

A kaviár már évszazadok óta az egyik legexklúzívabb fogásnak számít. A tömegből mégis a fehérgyöngy albínó kaviár emelkedik ki, ami a luxusételeknek is a luxuskategóriája. Ez annak tudható be, hogy a Kaszpi-tengerben élő albínó tokhal ikrájából készül, ez a halfaj pedig nagyon ritkán, csak közel 100 évesen rak tojásokat. Az ára 9000 dollár/kg, ami 3,5 millió forintnak felel meg.

Főkép forrása:
kolikof.com

További cikkek