Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Mondd, te melyiket választanád az étlapról - az ananászhamburgert vagy a zöldségfasírtot

10perc.hu
2022. 11. 01.
Mondd, te melyiket választanád az étlapról - az ananászhamburgert vagy a zöldségfasírtot

Immár ötödik alkalommal mérik fel, hogy mit eszik az ország, ezúttal a magyarok kedvenc egészséges ételét keresik a szervezők.

Újabb állomásához érkezett a Mit eszik az ország? gasztrofelmérés-sorozat. Az ötödik évadban a legjobb egészséges ételt keresik, emellett azt is szeretnék kideríteni, egészségesen táplálkoznak-e a magyarok és mit tesznek meg ennek érdekében.

A november 30-ig zajló felmérésben több tucat egészséges étel közül válaszhatják ki a szavazók a kedvenceiket, illetve tetszés szerint bővíthetik is a listát. A kutatásból hamarosan megtudhatjuk, hogy mi a magyarok kedvenc egészséges fogása, melyek a legnépszerűbb fogyókúrák és hányan vallják magukat ételérzékenynek.


A karfiolból készült zöldségfasírt nagyon népszerű az egészséges ételeket fogyasztók között    Fotó: MDOSZ


Hogy mely ételek közül lehet választani? A lista igencsak hosszú: ananászhamburger, chia puding, csirkemell színes zöldségekkel, esetleg fitt töltött paprika, főzelékfélék vagy grillezett hal salátával, illetve a zöldségfasírt.

Ratkai Krisztina gasztro főszerkesztő, a kutatás elindítója hangsúlyozta, a kutatás során nemcsak kérdeznek, rengeteg receptet és tanácsot is adnak azoknak, akik most vágnak bele az egészséges életmódba.

A kutatásban részt venni és szavazni november 30-ig a www.miteszikazorszag.hu oldalon lehet, ahol receptek és nyeremények is várják az érdeklődőket.

Főkép forrása:
MDOSZ

További cikkek