Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A légzőtorna segít csökkenteni a vérnyomást

10perc.hu
2022. 10. 08.
A légzőtorna segít csökkenteni a vérnyomást

Egy új tanulmány szerint az izomerő-edzés segíthet csökkenteni a vérnyomást, bár ennek tökéletesítéséhez további kutatásokra van szükség.

A Journal of Applied Physiology folyóiratban megjelent új tanulmány szerint a hat hétig tartó nagy ellenállású belégzési izomerő-edzés napi adagja átlagosan kilenc higanymilliméterrel csökkentette a vérnyomást - olvasható a Fox News cikkében.

A Colorado Boulder Egyetem integratív fiziológiájának kutatási adjunktusa Dr. Daniel Harrison Craighead szerint, "ez azért fontos, mert a vérnyomás ilyen szintű csökkenése csökkentené a szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomáshoz kapcsolódó egyéb egészségügyi problémák kockázatát."

Craighead Más kutatókkal együtt 18-82 év közötti egészséges önkénteseket toborzott a PowerBreathe nevű eszköz használatára, amely a belégzést segítő izmok ellenállási edzését biztosítja. Működése a rekeszizomhoz kötődik, ellenállást kelt levegővételkor.

A résztvevőknek 6 napon át napi 5 percet kellett használniuk. A tanulmány végül megállapította, hogy a napi 30 lélegzetvétel hat héten keresztül körülbelül 9 higanymilliméterrel csökkentette a vérnyomást.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek