Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Normális vagy? A választ elolvashatod…

10perc.hu
2022. 10. 04.
Normális vagy? A választ elolvashatod…

Megjelent A test lázadása világhírű szerzőjének, Máté Gábornak az új könyve, Normális vagy címmel.

Ahogy a könyv alcíme - Trauma, betegség és gyógyulás mérgező világunkban  - is mutatja, eddigi legátfogóbb és legteljesebb könyvében a betegségek valódi okait kutatja, miközben éles kritikát fogalmaz meg a minket körülvevő mérgező világról, és utat mutat az egészség és a gyógyulás felé.

Minden idők legegészségmániásabb társadalmában nincs minden jól… Az egészség és a jó közérzet korunk mániájává vált… Kollektív egészségünk mégis egyre romlik. Mi történik itt? Mit jelent, hogy modern világunkban az orvostudomány szellemi képességeinek és kifinomultságának csúcsán egyre több krónikus betegséggel és más megpróbáltatásokkal, pszichiátriai betegségekkel és addikcióval találkozunk?” - teszi fel a kérdést Máté Gábor.

A magyar származású, Kanadában élő orvos új könyvében feltárja, hogy miközben a nyugati világ büszkén tekint az egészségügyi szolgáltatásaira, egyre több a krónikus beteg, és romlik a népesség általános egészségi állapota.

Máté Gábor több mint negyvenéves orvosi praxisa során ébredt rá, hogy amit normálisnak gondolunk, az korántsem az. Figyelmen kívül hagyjuk a trauma és a stressz ártalmas hatásait, valamint a modern élettel járó összes olyan feszültséget, amely rátelepszik a testünkre és a lelkünkre, illetve az egészségünket károsítja.

A rendelkezésünkre álló számtalan jól képzett szakember és különleges, modern eszköz sem segít rajtunk. A nyugati orvoslás nem a teljes embert nézi, nem törődik vele, hogy mit művel a stressz a szervezetünkkel, az immunrendszerünkkel és az érzelmi egyensúlyunkkal. - olvasható most megjelent könyve borítóján.

A Normális vagy című könyv október 6-ai, magyarországi bemutatóján az íróval személyesen is lehet találkozni, hiszen a könyv megjelenése apropóján Máté Gábor rövid látogatásra érkezik szülőhazájába.

Főkép forrása:
Openbooks

További cikkek