Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Lusta a magyar, heti 3 órát sem mozog

10perc.hu
2022. 09. 29.
Lusta a magyar, heti 3 órát sem mozog

Felmérés készült arról, hogy a magyarok meddig élnének, mennyit mozognak, miként táplálkoznak és mi a véleményük a stresszről.

Rengeteg érdekességet árul el a magyarok szokásairól a KOMETA megbízásából az Opinio Institute Kft. által készített reprezentatív felmérése. A kutatás adatai szerint alig mozgunk, a magyarok 57 százaléka nem mozog heti 3 órát sem, pedig 91 százalékuk szeret mozogni.

Csak minden ötödik ember gondolja úgy, hogy tudatosan táplálkozik. Az egészségtelenül táplálkozók ezt főképp a jó minőségű étel drágaságával indokolják. Ugyanakkor a nők negyede, a férfiak 30 százaléka legalább 91 évet szeretne élni. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a születéskor várható átlagos élettartam 2021-ben 74,5 év volt, míg az EU-ban mindez 5,6 évvel magasabb.


Minden ötödik ember gondolja úgy, hogy tudatosan táplálkozik     Fotó: freepik.com


A kutatás szerint a magyarok 75 százaléka szeretne sokáig élni, tovább, mint a jelenlegi születéskor várható átlagos élettartam. 22 százalékuk "élek, ameddig élek" szemlélettel rendelkezik, és csak a válaszadók 3 százaléka mondta azt, hogy nem vonzza a hosszú élet.

Minden második magyar több időt töltene családjával, barátaival, utazással, egyéb szabadidős tevékenységgel. A hosszú, aktív élet legfőbb gátjának a válaszadók döntő többsége (59 százalék) a stresszt tartja.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek