Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Közgazdász lett az Év kamionsofőrje

10perc.hu
2022. 09. 27.
Közgazdász lett az Év kamionsofőrje

A 34 éves Kinczel Raimund a bajnoki cím mellé egy 2 millió forintos fődíjat, valamint egy lehetőséget nyert, aminek köszönhetően jövőre egy luxemburgi nemzetközi versenyen képviselheti hazánkat.

Idén is megrendezték a drivingcamp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai tanpályáján az „5 tengelyen biztos kézzel” elnevezésű megmérettetést, aminek nyertese viselheti az Év kamionsofőrje címet. Idén a 34 éves, kögazdász diplomával rendelkező nyíregyházi Kinczel Raimund nyerte meg a tizedik alkalommal rendezett viadalt.


A döntőben különböző nehézségű vezetéstechnikai, vészhelyzet-elhárítási, rakománykezelési és ügyességi próbatételek során bizonyíthatták rátermettségüket a kamionosok       Fotó: NiT Hungary


A verseny döntőjében a tíz legjobb tehergépkocsivezető mérhette össze tudását, és a győzelmet megszerző Raimund a büszke cím mellett 2 millió forintos fődíjat tudhat magáénak, ráadásul jövőre a szakma legrangosabb nemzetközi versenyén képviselheti majd Magyarországot Luxemburgban.

Édesapám és munkaadóm, Kinczel Ferenc egyéni vállalkozó is kamionos, valószínűleg neki köszönhetem a szakma szeretetét. Elvégeztem az egyetemet is, közgazdász diplomám van, de mégsem dolgoztam ilyen munkakörben. Egyszerűen imádok vezetni, már 13 éve sofőrködöm, ennél jobb munkát el sem tudok képzelni” – fogalmazott Raimund.


A 34 éves Kinczel Raimund a bajnoki cím mellé egy 2 millió forintos fődíjat is megnyerte      Fotó: NiT Hungary


A döntőben különböző nehézségű vezetéstechnikai, vészhelyzet-elhárítási, rakománykezelési és ügyességi próbatételek során bizonyíthatták rátermettségüket. Raimund mögött Dzsupin Dávid végzett a második, míg Szemenyei Zoltán a harmadik helyen.

Főkép forrása:
NiT Hungary

További cikkek