Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Azonnal vidd vissza, ha megvetted! Agyhártyagyulladást kaphatsz a Wudy AIA virslitől!

10perc.hu
2022. 09. 26.
Azonnal vidd vissza, ha megvetted! Agyhártyagyulladást kaphatsz a Wudy AIA virslitől!

A Nébih kivonta a Wudy AIA márkajelzésű baromfivirslit a forgalomból, ugyanis Listeria monocytogenes baktériumot tartalmazhat.

Nagyon komoly veszélyben vannak azok, akik az elmúlt időszakban vásároltak az Olaszországban gyártott Wudy AIA márkajelzésű baromfivirsliből. A vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy a kedvelt termékben Listeria monocytogenes baktérium található, aminek szövődményeként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki.

Éppen ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azonnal lépett, és a roppant veszélyes baktérium jelenléte miatt visszahívta és a forgalomból is kivonta a Wudy AIA márkajelzésű baromfi virslit, illetve a sajtos baromfivirslit.

A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 250 grammos kiszerelésű, 2022.10.2-i minőségmegőrzési idővel rendelkező baromfivirslit, valamint a 150 grammos kiszerelésű, 2022.09.20-i minőségmegőrzési idővel rendelkező sajtos baromfivirslit ne fogyasszák el.

Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeriával szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű embereknél, várandós nőknél, időseknél az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat.

Főkép forrása:
Nébih

További cikkek