Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Jelentős áremelkedés várható az utcai büféskocsiknál! 30-40 százalékkal drágulhatnak a hamburgerek!

10perc.hu
2022. 08. 17.
Jelentős áremelkedés várható az utcai büféskocsiknál! 30-40 százalékkal drágulhatnak a hamburgerek!

Számos étterem felismerte a food truckokban rejlő lehetőséget és kialakítottak guruló konyhát is, amellyel hétvégente az országot járva népszerűsítik az éttermet is.

A food truck meghatározó eleme a magyar gasztronómiának, egyre trendibb a fiatalok és a családok körében is. Felismerték az éttermek is az igényt, és sokan kialakítottak büfékocsit, amivel hétvégente járják az országot. Az idei év ismét nagy kihívás elé állította a vendéglátóipart a megnövekedett munkaerő-, és alapanyagköltségekkel, valamint az elszállt energiaárakkal.

Ma már szinte minden olyan rendezvényen találkozhatunk büfékocsikkal, amely szeretne magára adni és minőségi gasztronómiát, minőségben szolgáltatni, legyen ez egy koncert, bármilyen céges esemény vagy akár falunap. A food truck verhetetlen előnye, hogy gyorsan ki tud települni, nem kell építkezni, higiénikus és pillanatok alatt képes eltűnni a rendezvényt követően a területről.

Számos étterem felismerte a food truckokban rejlő lehetőséget és kialakítottak guruló konyhát is, amellyel hétvégente az országot járva népszerűsítik az éttermet is. A főszezon áprilistól októberig tart, de tavasszal konferenciákon, kiállításokon, szakmai vásárokon van igény az utcai büféskocsikra, novemberben és decemberben pedig a céges karácsonyi rendezvényeken van kitelepülési lehetőség.



Az ágazatnak a legnagyobb kihívást az utóbbi két évben azt jelentette, hogy meg lehet-e tartani a rendezvényt vagy sem. Az idei év ismét megpróbáltatás elé állította a vendéglátóipart. Drasztikusan megnőttek a munkaerő-, és az alapanyagköltségek, valamint az energiaárak. Ennek következtében sajnos sok esetben 30-40%-kal is megemelkednek az eladási árak.

Mint lapunk megtudta, az idei árak már olyan magasak, hogy például Kelet-Magyarországon olcsóbb étlapokkal készülnek az árusok, mert elrettentené a vendégeket a 3-4 ezer forintos szendvics. Van olyan hús és pékáru, ami például kétszer annyiba kerül, mint tavaly ilyenkor. A munkabérek is mintegy 50%-kal emelkedtek egy év alatt, és emellett még magasabb szállás-, bérleti díjjal és energiaárakkal is számolni kell.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek