A zöldség botanikai meghatározása hasonlóan általános: a növény szinte bármely ehető része lehet, a virágbimbóktól (például brokkoli) a gyökerekig (például a sárgarépa). A gyümölcs szó viszont egy adott növényi részre utal - írja a promotions.hu.
Így tehát zöldségek csoportjába sorolhatóak:
- Avokádó- mivel héja vékony így ez egy bogyó
- Olajbogyó- csonthéjas, ezért gyümölcs
- Kukorica- gyümölcs a csutkán
- Uborka - görögdinnye családjába tartozó gyümölcs
- Cukkini - bizony gyümölcs, zöldségnek álcázva
- Sütőtök - húsos belsejével, magjaival egyértelműen gyümölcs
- Szemes bab - a hüvelyes bab hüvelye
- Padlizsán - magot hozó, húsos gyümölcs
- Paprika - húsos, magvas gyümölcs
- Paradicsom - lédús gyümölcs