Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Magyar ötlet! Legyen LEGO figura a mudi, a puli és border collie!

10perc.hu
2022. 07. 05.
Magyar ötlet! Legyen LEGO figura a mudi, a puli és border collie!

Szalay Péter hamarosan apuka lesz, és úgy érzi, most van még ideje arra, hogy sikerre vigye saját tervezésű kreatív kutyafuttató játékát.

Különleges játék kutyafuttatót és új kutya figurákat is tervezett egy fiatal magyar formatervező mérnök. Szalay Péter hamarosan apuka lesz és úgy érzi, most van még ideje arra, hogy sikerre vigye saját tervezésű kreatív LEGO kutyafuttató játékát, amelyet két kiskutyája inspirált: a Stencil nevű Border Collie és az Akril névre hallgató keverék eb.

„Gyerekkorom óta hobbim a LEGO. A kutyákról szóló LEGO Ideas projektem nagyon jól jellemez engem, mindent tartalmaz, amit szeretek. Szerintem nagyszerű szórakozás lehet a gyerekek számára, mert interaktív, és jó lenne több LEGO kutyafigura közül választani” – fogalmazott a 10perc.hu kérdésére Szalay Péter.



Azt szeretné, ha a LEGO részéről eddig gyártott husky, német juhász, tacskó, dalmata és francia bulldog kutyafigurák mellett a border collie, az ausztrál juhász, a skót juhász, a dobermann, a berni pásztor, a szamojéd, a shiba inu, és a magyar vizsla, mudi vagy puli is megjelenjen a dán játékcég kínálatában.

Az alapot egy olyan szoftverrel tervezte, amiben szinte minden LEGO alkatrész megtalálható, kivéve az állatokat. Létezik egy LEGO Ideas szabály, amely kizárólag a meglévő formák használatát engedélyezi, így a kutyák számára ez óriási korlátozás.



„Megvettem minden létező LEGO kutyafigurát, és próbáltam kideríteni, milyen fajták illenek hozzájuk. Például a husky formája hasonlít a Border Collie-hoz, így 3D-s szkennelést végeztem a kutyuson, és a párom segítségével egy speciális, 3D tervező szoftverrel kifestettük őket” – mesélte a 34 éves tervező.

Szalay Péternek tízezer támogatói szavazatra lenne szüksége ahhoz – jelenleg több mint 3 ezer szavazatnál tart –, hogy megvalósíthassa gyermekkori álmát és igazi LEGO tervező legyen.

Főkép forrása:
Szalay Péter

További cikkek