391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Maximum mérsékelhetjük a bőr öregedését, de megakadályozni nem tudjuk

10perc.hu
2022. 05. 12.
Maximum mérsékelhetjük a bőr öregedését, de megakadályozni nem tudjuk

Léteznek olyan termékek, amelyekkel a bőrünknek extra ápolással fiatalosabb hatást tudunk kölcsönözni, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy nélkülözzük a drasztikus vegyi formulákat.

Lehet mérsékelni a bőr öregedési folyamatát, azt viszont teljes mértékben megakadályozni lehetetlen. Az egészséges étkezéstől a megfelelő folyadékbevitelen át a minőségi összetevőket tartalmazó kozmetikumok használatáig nagy fegyelmezettség kell hozzá, hogy a bőrünk feszes maradjon.

Dr. Gyovai Viola, a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa szerint léteznek olyan termékek, amelyekkel a bőrünknek extra ápolással fiatalosabb hatást tudunk kölcsönözni, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy nélkülözzük a drasztikus vegyi formulákat; bőrtápláló olajokban és antioxidánsokban gazdag krémeket használjunk és lehetőség szerint dermatológiailag tesztelt kozmetikumokat vásároljunk.



2013-ban született átfogó európai megegyezés arról, hogy a kozmetikai feltételrendszerben nem lehet anti-ageingnek nevezni egyetlen bőrápoló kozmetikai terméket sem. Amikor egy gyártó ezt tünteti fel a címkéken, szabálytalanul jár el. A szakember szerint ennek a rendelkezésnek a célja a fogyasztók megtévesztésének elkerülése.

Ugyanis a bőröregedés ellen sokat lehet tenni, de a folyamatot megakadályozni teljességgel lehetetlen. A helyes, a bőrtípusnak megfelelő bőrápolási rutin és hatékony biokozmetikumok rendszeres használata akár 5-10 évvel élettanilag is fiatalosabb bőrállapotot eredményezhet.

Lassítani lehet a bőr öregedésen, de ehhez fegyelmezett bőrápolási hozzáállásra van szükség, vagy plasztikai sebészeti eljárással lehet a fiatalosabb látszatot kelteni; bár attól a bőr működése nem válik fiatalosabbá, vitálisabbá.



„A 35 év feletti hölgyek számára kiemelten fontos ilyen szempontból is, hogy egészséges életmódot folytassanak, hagyják el a dohányzást, kerüljék a nagyobb mennyiségű alkohol fogyasztását, kellő mennyiségű folyadékot fogyasszanak, rendszeresen sportoljanak és természetesen vitaminban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerekkel táplálkozzanak, legyen változatos az étkezésük” – magyarázta dr. Gyovai Viola.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy a férfiak esetében 35 év felett szintén jót tesz a szem környékén, a homlok ráncosabb területén bőrfeszesítő szérumokat, krémeket alkalmazni, hiszen mindkét nem esetében látványos eredményeket lehet elérni a bőr állapotának megőrzésében még akkor is, ha az öregedés összességében nem megállítható folyamat.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek