Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Anyák napja – a szeretet és a gondoskodás ünnepe

10perc.hu
2022. 05. 01.
Anyák napja – a szeretet és a gondoskodás ünnepe

Az évek alatt az ajándékozási trend is változott, ám ami viszont örök, hogy az anyák napi ajándék egyedi és szívből szól.

Ma van az anyák napja, ami egy világszerte ünnepelt nap. Magyarországon május első vasárnapján köszöntjük az anyukákat, nagymamákat, keresztanyukákat, így ma mindenki valamilyen módon kifejezi a háláját a sok szeretetért és gondoskodásért.

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza, de Magyarországon azért nincs ennyire régi hagyománya. Itthon 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet, a májusi Mária-tisztelet értékeivel összekapcsolva. 1928-ban már miniszteri rendelet sorolta a hivatalos iskolai ünnepélyek közé az anyák napját és azóta minden május első vasárnapja az édesanyákról szól.

Az évek alatt az ajándékozási trend is változott. Ami viszont örök, hogy az anyák napi ajándék egyedi és szívből szól. A virág mellett egyre nagyobb az érdeklődés a kézműves termékek iránt. Nem ritka az sem, ha a gyerek nevében vásárolnak vagy készítenek ajándékot a férfiak. A legjobb anyák napi ajándék az, ami örömet okoz és hasznos is.



Néhány legújabbkori, nagyon népszerű ajándékötlettel szeretnénk mi is megköszönni minden édesanyának, nagymamának azt a szeretetet, amit adtak számunkra. Egyre népszerűbb a befőttesüvegben való ajándékozás, amibe nem csak apró csokikat rejthetünk, hanem kis cetlikre kedves üzeneteket is írhatunk anyukánk számára.

Ugyanakkor előtérbe kerültek az élményt adó ajándékok is. Az okos ajándékdobozok pont ezt a célt szolgálják: a játékossága miatt élményt ad, miközben egyedi ajándékokkal van tele. Anyák napjára már olyan dobozok is készülnek, amit az ajándékozó azáltal tud még személyesebbé és szívhez szólóbbá tenni, hogy beleteszi a saját kreativitását, "alkotását" is. Mindenkinek mosolyt csal az arcára és felejthetetlen élményt okoz annak is, aki kapja, és annak is, aki adja.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek