Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Új ízekkel rukkolt elő a világbajnok cukrász – jön a zöldfűszeres fetasajt-fagyi

10perc.hu
2022. 04. 07.
Új ízekkel rukkolt elő a világbajnok cukrász – jön a zöldfűszeres fetasajt-fagyi

Itt az április, lassan tehát indul az idei fagyiszezon, és a legtöbb cukrászda izgalmas gasztroélménnyel várja azokat, akik imádják a fagylaltokat.

Nem pihenéssel töltötte a telet Fazekas Ádám, aki tavaly, december 2-án hozta el az első díjat a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, amit a legtöbb országban a fagyik világbajnokságának tartanak. A cukrász legutóbbi nagy dobása a zöldfűszeres fetasajt-fagyi extraszűz olívaolajjal és Himalája sóval.



„Ma már nálunk is abszolút nyitottak a rendhagyó fagyikra. Jól fogy a sós pisztácia, a sós karamella, sós pekándió, tökmagolaj és a sósmogyoró is. Mivel a só természetes ízfokozó, ezért nem válik dominánssá, és nem nyomja el az édeset, inkább csak gazdagítja, felerősíti a fagyi ízét”- állította lapunk kérdésére Fazekas Ádám.

A cukrászmester egyik nagy kedvence a feta, ezért mindenképp szeretett volna fagyit készíteni belőle. Mivel a zöldfűszer sem hiányozhat belőle, a bazsalikomra esett a választása, amihez jól passzol az extraszűz olívaolaj és a Himalája só, aminek az íze nem túl intenzív.



Fazekas Ádám egy másik új recepttel, avokádós citromfagyival is készül, de a kínálatából nem maradhat ki a belga étcsoki, sőt, a tiramisu sem. De továbbra is szerepel a választékban nemzetközi díjnyertes “pisztácia gyümölcse” is.

Főkép forrása:
Fazekas Cukrászda

További cikkek