2025. 12. 09.

383.18 Ft

328.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Új ízekkel rukkolt elő a világbajnok cukrász – jön a zöldfűszeres fetasajt-fagyi

Új ízekkel rukkolt elő a világbajnok cukrász – jön a zöldfűszeres fetasajt-fagyi
10perc.hu
2022. 04. 07.
Fotó: Fazekas Cukrászda

Itt az április, lassan tehát indul az idei fagyiszezon, és a legtöbb cukrászda izgalmas gasztroélménnyel várja azokat, akik imádják a fagylaltokat.

Nem pihenéssel töltötte a telet Fazekas Ádám, aki tavaly, december 2-án hozta el az első díjat a Gelato Festival World Masters nevű versenyen, amit a legtöbb országban a fagyik világbajnokságának tartanak. A cukrász legutóbbi nagy dobása a zöldfűszeres fetasajt-fagyi extraszűz olívaolajjal és Himalája sóval.


A cukrászmester egyik nagy kedvence a feta, ezért mindenképp szeretett volna fagyit készíteni belőle    Fotó: Fazekas Cukrászda


„Ma már nálunk is abszolút nyitottak a rendhagyó fagyikra. Jól fogy a sós pisztácia, a sós karamella, sós pekándió, tökmagolaj és a sósmogyoró is. Mivel a só természetes ízfokozó, ezért nem válik dominánssá, és nem nyomja el az édeset, inkább csak gazdagítja, felerősíti a fagyi ízét”- állította lapunk kérdésére Fazekas Ádám.

A cukrászmester egyik nagy kedvence a feta, ezért mindenképp szeretett volna fagyit készíteni belőle. Mivel a zöldfűszer sem hiányozhat belőle, a bazsalikomra esett a választása, amihez jól passzol az extraszűz olívaolaj és a Himalája só, aminek az íze nem túl intenzív.


Az idei évtől lapáttal adják a fagyit, és dekára fogják értékesíteni    Fotó: Fazekas Cukrászda


Fazekas Ádám egy másik új recepttel, avokádós citromfagyival is készül, de a kínálatából nem maradhat ki a belga étcsoki, sőt, a tiramisu sem. De továbbra is szerepel a választékban nemzetközi díjnyertes “pisztácia gyümölcse” is.

További cikkek